![]() |
Kayser Kızın Hidayeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayser Kızın HidayetiKAYSER KIZIN HİDAYETİ İbrahim Havas Hazretleri,gönül dünyamızı aydınlatan altın silsilenin önemli bir halkasıdır ![]() ![]() bir kadın sesi gelir ve gayri ihtiyari olarak Mekke tarafına değil de İstanbul'a doğru gider ![]() ![]() ![]() Aslında,Kayser'in kızı bir vesileyle Barnaba İncil'ini okumuş ve orada Efendimiz'le alakalı hakikatleri öğrenerek ihtida etmiş;papazlar ise "ruhuna şeytan girdi ve delirdi" gibi düşüncelerle onun yakılmasına karar vermişlerdir ![]() İbrahim Havas Hazretleri,"Ben prensesi tedavi edebilirim" diyerek onun yanına yaklaşır ve daha sonra aralarında şöyle bir konuşma geçer: -Ey İbrahim Havas! hoş geldiniz! -(İbrahim Havas Hazretleri,hayret dolu ifadelerle) Beni nereden tanıyorsunuz? -Canımı,canana teslim etmek istedim ve Hak Teala'dan sevdiği bir kulunu yanıma göndermesini niyaz ettim ![]() ![]() -Hastalığınız nedir? -Gerçeği buldum ve ihtida ettim ![]() ![]() -Bizim diyara gelmek ister misiniz? -Sizin diyar neresidir? -Mekke,Medine ve Kabe gibi mukaddes beldeler -Sağ tarafına bak! Sağ tarafına bakan İbrahim Havvas Hazretleri,bir düzlükte Mekke,Medine ve Beytü'l-makdisi karşısında görür ![]() ![]() Kayser'in kızı,bütün debdebe ve ihtişamın yaşandığı bir saray ikliminde yetişmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|