![]() |
Nefsim Hâlâ Ölmemişti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefsim Hâlâ ÖlmemiştiNefsim hâlâ ölmemişti Bayezid-i Bistami hazretleri “kuddise sirruh” bazı sevdiklerine; - Kardeşlerim, nefsimi ıslah için, çok çalıştım ![]() ![]() ![]() - Ölmemiş mi efendim? dediler ![]() - Evet ![]() ![]() Beş sene daha riyazet çektim ![]() O zünnarı, belimden kesip attım ![]() Şöyle devam etti: - Bir ömür, Rabbime kulluk ettim ![]() ![]() Buna kavuşmak için sabahlara kadar namaz kıldım ![]() ![]() Daha ne yapmam lazım? Ve ilave etti: - Gözyaşları dökerek; Yâ ilahi! Rızana kavuşabilmek için, daha neler yapmam lazım? diye arzettim ![]() O anda kalbime; - Şu testinle şu aban yanında oldukça, rızama kavuşamazsın! diye ilham olundu ![]() Onları da attım ![]() Rıza-i ilahiyi kazandım ![]() Sonra ilham olundu ki: - Bana kavuşmak isteyenlere; Bayezid, kırk senedir nefsi ile uğraştı ![]() Bir ömür çile çekti ![]() ![]() ![]() Hangisi daha sevap? Bir gün de; - İnsanlara yardım etmek mi daha sevaptır, nafile ibadet mı efendim? diye sordular ![]() Cevabında; - Din kardeşini bir sıkıntıdan kurtarmak, bir sene nafile ibadet yapmaktan daha sevaptır, buyurdu ![]() Sordular: - Din kisvesi altında dünya menfaati sağlayan kimse için ne dersiniz efendim? - O, insanların en alçağıdır, buyurdu ![]() Menkıbeler Abdullatif Uyan |
![]() |
![]() |
|