![]() |
İbretlik Bir Hadise... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbretlik Bir Hadise...İbretlik Bir Hadise ![]() ![]() ![]() Delinin biri camiye girer, belli ki namaz kılacak ![]() Ama oturmaz, meraklı ve şaşkın gözlerle etrafı süzer-dolanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Az sonra sırtında bağlanmış odunlarla tekrar gelir camiye ve tam namaza başlamak üzere olan cemaatle birlikte saf tutar ![]() ![]() Ama sırtındaki odunlarla güç bela bitirir namazını ![]() Eğilip kalktıkça yere düşen odunlar, çıkardığı ses vs ![]() ![]() ![]() Nihayet biter namaz, bitmesine ama her kafadan bir ses çıkar ![]() ![]() Herkes kıpırdanmaya, adama söylenmeye başlamıştır bile ![]() ![]() İmama kadar ulaşır sesler, hafiften tartışmalar ![]() ![]() İmam aynı mahalleden, bilir az çok garibin halini, şefkatle yaklaşır meczubun yanına ve der ki: Oğlum böyle namaz mı olur, sırtında odunlarla, sen ne yaptın? Hem kendini hem de çevreni rahatsız ettin bak, bir daha namaz kılmaya yüksüz gel olur mu?� Bunu duyan meczub melül-mahzun, ama manalı bir bakışla sorar �Âdetiniz böyle değil mi?� Ne âdeti?!� der Hoca ![]() ![]() Cemaat da toplanmış, merak ve şaşkınlıkla olayı izlemektedir o sıra ![]() ![]() Der ki meczub bu kez: Hocam ben namaz kılmak için girdim camiye, şöyle kendime uygun bir yer ararken içeridekilere baktım, gördüm ki herkesin sırtında bir şeyler var ![]() Hoca şaşırır: �Benim sırtımda da mı var?� der ![]() ![]() Evet� der meczub, �Hepinizin sırtı yüklü!� ![]() ![]() Cemaatte ise hafiften �deli işte!� manasına,bıyık altından gülüşmeler başlamıştır ![]() ![]() Meczub bu kez öne atılır ve tek tek cemaati işaret ederek, saf bir çocukça, heyecanla bağırır: Bak bunun sırtında mavi gözlü bir çocuk, bunda kocaman bir elma ağacı vardı ![]() ![]() Bunda kırık bir kapı, bunda bir tencere yemek, bunda kızarmış tavuk, şunun sırtında yeşil gözlü esmer bir hatun, bununkinde de yaşlı annesi vardı! ![]() ![]() Sonra iki elini yanlarına salar başını sallar ve umutsuzca; Boş yok, boş yok hiç! ![]() ![]() ![]() O böyle söyleyince, herkes dehşet içinde şaşkınlıkla birbirinin yüzüne bakar! Aynen doğrudur dedikleri çünkü; Kimi doğacak çocuğunu düşünüyordur namazda, kimi bahçesindeki meyve ağaçlarını, biri onaracağı kapıyı, diğeri lokantasında pişireceği yemeği ![]() ![]() Biri açtır aklında yiyeceği tavuk, birinin sırtında sevdiği kadın, diğerinde de bakıma muhtaç annesi vardır ![]() Peki söyle bakalım bende ne vardı?� der, bu kez endişeyle Hoca ![]() ![]() O da der ki: Zaten en çok da sana şaştım hoca! Sırtında kocaman bir inek vardı! Meğerse efendim, hocanın ineği hastaymış, �öldü mü ölecek mi?� diye düşünürmüş namazda ![]() ![]() ![]() Harâbât ehlini hor görme sakın, defineye mâlik viraneler var ![]() Bildirince bildiren, yüreği olan görüyor elbet ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|