Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıkış, duaları, evden, eve, giriş

Evden Çıkış Ve Eve Giriş Duaları

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evden Çıkış Ve Eve Giriş Duaları

Evden Çıkış Ve Eve Giriş Duaları Hadisler Mumine Kadınlar Evden Çıkış Ve Eve Giriş Duaları Hadisler Mumineler

Hadis No : 1816

Ravi: Ümmü Seleme

Tanım: Resulullah (sav) evinden çıktığı zaman şu duayı okurdu: "'ın adıyla 'a tevekkül ettim ım! Zillete düşmekten, dalalete düşmekten, zulme uğramaktan, cahillikten, hakkımızda cehalete düşülmüş olmasından sana sığınırız"

Kaynak: Tirmizi, Da'avat 35, (3423); Ebu Davud, Edeb 112, (5094); Nesai, İstiaze 30, (8, 268); İbnu Mace, Du

Hadis No : 1817

Ravi: Enes

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Evinden çıkınca kim: "'ın adıyla, 'a tevekkül ettim, güç kuvvet 'tandır" derse kendisine: "İşine bak, sana hidayet verildi, kifayet edildi ve korundun da" denir, ondan şeytan yüz çevirir"

Kaynak: Tirmizi, Da'avat 34, (3422); Ebu Davud, Edeb 112, (5095); Nesai, İstiaze (8268)

Hadis No : 1818

Ravi: Ebu Malik el-Eş'ari

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kişi evine girince şu duayı okusun: "ım! Senden hayırlı girişler, hayırlı çıkışlar istiyorum 'ın adıyla girdik, 'ın adıyla çıktık, Rabbimiz 'a tevekkül ettik" Bu duayı okuduktan sonra ailesine selam versin"

Kaynak: Ebu Davud, Edeb, 112, (5096)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com