![]() |
İçten Bir Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçten Bir DuaSevgililer arasında neyin söylendiği çok önemli değildir; önemli olan Sevgili'ye konuşmaktır ![]() Önemli olan Sevgili'nin yanında kalma süremizi konuşma bahanesiyle uzatmaktır ![]() İşte dua da böyledir; duanın en önemli faydası, Rabbinin huzurunda olmandır ![]() O'ndan ne istediğin önemli değil; O'ndan istemen, O'na konuşman önemlidir ![]() İşte bu yüzden, sevgili Peygamberimiz (asm) ayakkabınızın kopan bağını bile Rabbinizden isteyin der bize ![]() Yani ki, ayakkabınızın bağının kopması bile Rabbinize konuşma vesilesi eyleyin der ![]() ![]() ![]() Dua etmek kimseyi yormaz; korkma Rabbinden de senden bıkmaz! Kalbimin kiri, yuzumun karasiyla kapndayim ![]() ![]() ![]() ![]() Bir mûmîn bir hataya ikinci kez dûsmezdi; ben dûstûm Geldim; Sen Afûv oldugun icin Rahmet kapisinin ônûnde durdum adini sesliyorum hic durmadan, yilmadan iste geldim; Sen benim tek inandigim, dayandigim, medet diledigim, dost um dedigimsin ![]() - Beni kendine Halil edindiklerinden eyle ![]() dilimde, Sen benim Mabudumsun, Halikimsin, Rezzakimsin, Settarimsin; beni de abdi hitabina muhatap olanlardan eyle ![]() -Sûrttûgumde dûzeltmeyi, dûstûgumde dogrulmayi nasip eyle ![]() su anda duaya durmus mûslim ve mûslimelere, mûmin ve mûminlere Mucib isminle muamele et ve bizleri yolunun yolculari eyle ![]() Hayatimizi ôlûmûmûzû ve hasrimizi hayirli ve gûzel eyle ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim, Bir insani koy kalbime ama o insan Senin de sevdigin bir insan olsun ![]() - Ve beni ôyle bir insana sevdir ki, o insanin kalbinde Sen olasin ![]() Ki ben o insanin kalbinde Seni bulayim ![]() Beni ôyle bir insanla bulustur ki bendne ônce onunla bulusmus olan Sen olasin ![]() - Onunla el ele tutustugumda ikimizin elinin ûstûnde Senin Elin olsun ![]() Bana ôyle gôzler gôster ki ben o gôzlerden Sana bakayim ![]() - Bana ôyle bir sevgili ver ki bakisi cennete acilan iki pencere olsun ![]() - Onunla ôyle bir yolda yûrûyelim ki kilavuzumuz SEn olasin ey Rabbim ![]() Öyle bir sevgili ver ki bana ona sarildigimda kainat bize bakip birbirine sarilsin ![]() Bize ôyle bir sevgili ver ki Rabbim, Sevgimizden Muhammed sevilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evreni Onun nurundan yarattığın, bizim Seni tanımamızı borçlu olduğumuz Sevgili Peygamberimizin (asm) Sana olan engin sevgisi hürmetine, Senin Kadir, Rahim ve Vedüd isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle ![]() Hayırlı hedeflerimden ayrılmama izin verme ![]() ![]() teslim etme ![]() Seni sevmekten daha büyük bir mutluluk olamaz ![]() ![]() Ruhuma her sabah bu duayı samimiyetle okumayı beni teşvik edecek bir arzu ver ![]() Rabbim Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum ![]() tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmama nı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum ![]() ![]() bencilliklerimden, ikiyüzlülüklerimden, şükürsüzlüklerimden utanıyorum ![]() ve seversen, bundan daha büyük neyi başarabilirim? ![]() Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum ![]() ![]() Senden uzaklara düşmekten Sana sığınıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki sözümü anlasınlar ![]() Ey Rabbimiz, Sen bizi affet, Sen bize merhamet et ![]() Zira merhamet edenlerin en hayırlısı Sensin ![]() Ey Rabbim, girişeceğim her işe doğruluk ve içtenlik üzere girmemi, bırakacağım her işten de doğruluk ve içtenlik göstererek çıkmamı sağla ve bana katından destekleyici güç bağışla ![]() Ey Rabbim, Hakkımda kesin bilgim olmayan şeyi istemekten Sana sığınırım ![]() Eğer beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen, her şeyi kaybedenlerden olurum ![]() Bu zulümler ve gafletler asrında yorgunum, güçsüzüm ![]() destekle ![]() İrademi güçlendir; bana bilgiyi, ilimle meşguliyeti ve öğrendiğimi yaşamayı sevdir ![]() Bana sırlarını öğret ![]() ![]() Ey her şeyi bilen ![]() ![]() sana daha içten nasıl yalvarabilirim ![]() ![]() ALLAH'IM BEN SEN'İN KULUNUM ![]() ![]() ![]() ALNIM SENİN KUDRET ELİNDEDİR ![]() GERÇEKLEŞECEKTİR ![]() BENİM İÇİN TAKDİR ETTİKLERİN ADALETLİDİR ![]() BİLDİRDİĞİN YAHUT BİLDİRMEYİP KENDİNE SAKLADIĞIN BÜTÜN İSİMLERİNLE SENDEN İSTEKTE BULUNUYORUM; KURAN'I GÖNLÜME BAHAR , SIKINTI VE ÜZÜNTÜLERİME DE CİLA EYLE AMİNN |
![]() |
![]() |
|