Şifâ Ver Ya Râb! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifâ Ver Ya Râb!Cenâb-ı Hak buyuruyor: (İbrahim dedi ki) "Beni yaratan ve bana doğru yolu gösteren O'dur Beni yediren içiren O'dur Hastalandığımda bana şifa veren O'dur " (Şu'arâ 78 79 80)Hz Âişe (ranha) dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem (sav) kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi;"Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver çünkü şifâ verici sensin Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın " (Buhâri Merdâ 20; Müslim Selâm 46)İbn Abbas (ra) dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem (sav) Efendimiz'e bir hanım müracaat edip: "-Ya Rasûlullah (sav) ben sar'a illetine dûçar oluyorum Hem de sar'a hâlinde açılıyorum bu illeti benden izâle eylesin" dedi![]() Resûl-i Ekrem (sav) Efendimiz kadına hitaben: "-Dilersen sabret bu illet mukabilinde sana cennet verilsin Dilersen sıhhat ve afiyetin için böylece sabrederim Yalnız sar'a hâlinde açılmamam için o halinde açılmaması için duâ buyurdular![]() Şifa Ayetleri çünkü şifâ verici sensin Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın " (8) |
|
Şifâ Ver Ya Râb! |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifâ Ver Ya Râb!Yine Âişe -radıyallahu anhâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hasta için şifâ bulmasına duâ taleb edildiği zaman: birimizin tükrüğü ile hastamıza ALLAH'ın izniyle şifâ verir " (9)İbn Abbas -radıyallahu anhümâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e bir hâtûn müracaat edip: -Ya Resûlellah ben sar'a illetine dûçar oluyorum Hem de sar'a hâlinde çılıyorum ALLAH Teâlâya duâ ediniz ki bu illeti benden izâle eylesin dedi![]() Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kadına hitaben: -Dilersen sabret bu illet mukabilinde sana cennet verilsin Dilersen sıhhat ve afiyetin için buyurdu![]() Sonra o hâtûn: -Yâ Resûlallah böylece sabrederim Yalnız sar'a hâlinde açılmamam için dedi![]() Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de o halinde açılmaması için duâ buyurdular (10)Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: biiznillah teâlâ şifâ bulur "(11) ve şifâ verir hased etdiği zaman hasedcinin şerrinden muhafaza eder her nazarı değenin nazarından seni korur " derdi![]() Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi Ve şöyle buyururlardı:"Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut " (13)"Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: büyük Arş'ın rabbi Merdâ 20; Müslim Selâm 46 Ebû Dâvud Tıbb 18 19(9) Buharî Tıbb 38; Müslim Selâm 54 Ebû Dâvud Tıbb 19 (10)Tecrîd-i Sarîh Terc 12/64![]() (11) el-Câmi'u's-Sağîr ![]() (12) Râmuzû'l-Ehâdîs 311 (İbn Hanbel Müsned'den)![]() (13) Râmüzû'l-ehâdîs 311 (Taberânî'den)![]() (14) Ebû Dâvud Cenâiz 8; Tirmizî Tıbb 32; İbn Hanbel Müsned 1/239 Şifa Duâsı ![]() |
|
|
|