Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, namazından, okunan, sabah

Sabah Namazından Sonra Okunan Dualar..

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabah Namazından Sonra Okunan Dualar..

ım, selam Sensin, selam ve selamet de Sendendir Çok yücesin, hayrın ve bereketin sınırsızdır ya Ze'l-Celâli ve'l- İkram'ı tüm noksan sıfatlardan tenzih ederim; bütün hamdler, övgüler, Âlemlerin Rabbi 'adır; 'tan başka tanrı yoktur; çok büyüktür; güç ve kuvvet, yüce ve kuvvet sahibi olan 'ındır ki, Ondan başka ilâh yoktur; dâima diri, (yarattıklarını) koruyup yöneten ve hayatlarını devam ettirendir Ona ne uyuklama arız olur, ne de uyku Göklerde ne varsa, yerde ne varsa hepsi Onundur İzni olmadan kim Onun katında şefaatte bulunabilir? Önlerinde ne varsa, arkalarında ne varsa, hepsini bilmektedir Onun ilminden, kendisinin dilediği miktarın dışında bir şey kavrayamazlar Onun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplamıştır (Gökleri ve yeri) koruyup gözetmek, Ona ağır gelmez O, yücedir, azamet sahibidir"u Ekber" çekilir Sonra dua eder Duadan sonra da 100 defa "Lâ ilahe illallah" der'ın rahmetinden) kovulmuş şeytandan 'a sığınırım Rahman ve Rahîm 'ın adıyla"ım, Sen, benim Rabbimsin; Senden başka ilâh yoktur Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim Beni bağışla Zira günahları bağışlayan ancak sensin (3 defa)'ın ismiyle ki, O Semî ve Alîm'dir(3 defa)'ın tastamam kelimelerine sığınının (1 defa)'ın rahmetinden) kovulmuş şeytanın şerrinden, her şeyi işiten ve bilen 'a sığınırım (3 defa)'ın adıyla"O, öyle 'tır ki, Ondan başka ilâh yoktur Görülmeyeni ve görüleni bilendir O, Rahman, Rahîm'dir * O, öyle 'tır ki, Ondan başka ilâh yoktur Melik (her şeyin hükümdarı), Kuddûs (her şeyi tertemiz yapan ve her türlü kiri gideren ve Kendisi her türlü lekeden münezzeh), Selâm (esenlik veren), Mü'min (emniyete erdiren), Mühey-min (her şeyi gözetip koruyan), Azîz (üstün, gâlib), Cebbar (kullarını iradesi istikametine yönelten), Mütekebbir (yegâne büyüklük ve azamet sahibi)'dir , kendisine şirk koşup durduklarından ve şirk koşmalarından münezzehtir * O, (her şeyi) Yaratan, mahlûkuna belli mertebelerden ve süzgeçlerden geçirerek varlık, ahenk ve en güzel şekli verendir Onundur en güzel isimler Göklerde ve yerde ne varsa, Onu tesbih eder O Azîz'dir, Hakîm'dir" birdir * , Samed'dir (her şey Ona muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir) * Doğurmamıştır ve doğurulmamıştır * Hiçbir şey Onun dengi olmamıştır" (3 defa)'ı tesbih edin * Göklerde ve yerde, geceye girildiğinde de, öğleye ulaştığınızda da hamd, Ona mahsustur * Ölüden diriyi çıkarıyor; diriden de ölüyü çıkarıyor ve ölümünden sonra da yeri diriltiyor Siz de (topraktan) işte böyle çıkarılacaksınız"ım, Senin inayetinle sabahladık, Senin inayetinle akşamladık, Senin inayetinle yaşar Senin izninle ölürüz ve dönüş Sanadır'a mahsustur Dönüş, Onadırım, günahımı bağışlamanı diler ve rahmetini dilenirimım, ilmimi artır ve bana hidâyet verdikten sonra kalbimi kaydırma; katından bana rahmet lütfet; şüphesiz ki Sen, çok lütuf kârsınım, Efendimiz Muhammed'e ve Efendimiz Muhammed'in ailesine; Efendimiz İbrahim'e ve Efendimiz İbrahim'in ailesine salât ettiğin gibi salât et Şüphesiz Sen, her bakımdan hamde lâyık ve sânı yüce olansın (10 defa)ım, Efendimiz İbrahim'e ve Efendimiz İbrahim'in ailesine bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz Muhammed'e ve Efendimiz Muhammed'in ailesine de bereket ihsan et Şüphesiz Sen, her bakımdan hamde lâyık ve sânı yüce olansın (10 defa)ım, Senden başka ilâh olmadığına ve Muhammed (sav)'in Senin kulun ve resulün olduğuna; Seni, hamele-i arşını, meleklerini ve bütün mahlûkatını şahit tutarak sabahladım (3 defa)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com