![]() |
Müslümanlara Dua Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanlara Dua EtmekSual: Dünyadaki bütün Müslümanlara da dua etmek gerekir mi? CEVAP Elbette dua etmek gerekir ![]() ![]() ![]() (Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir ![]() Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinde [mesela Bosna’da, Afganistan’da, Çeçenistan’da, Irak’ta] zulme uğruyor ![]() ![]() ![]() (Müslümanların dertleri ile ilgilenmeyen, onlardan değildir ![]() Yiyecek, içecek, giyecek, barınacak, canını, malını savunacak ve başka ihtiyaçları için Müslümanlara yardım etmek, hem vazife, hem de çok sevaptır ![]() (Bir Müslümanın sıkıntısını gidereni veya bir mazluma yardım edeni, ![]() ![]() (Bir din kardeşinin ihtiyacını gideren, ömür boyu ibadet etmiş gibi sevap kazanır ![]() (Din kardeşini savunan Müslümanı ![]() ![]() (Bir mümini, bir münafığın zulmünden koruyan, Cehennem ateşinden korunur ![]() (En kıymetli amel, bir müminin sıkıntısını gidermek, borcunu ödemek veya karnını doyurmak suretiyle onu sevindirmektir ![]() (Din kardeşinin aleyhinde konuşulurken, onu savunmaya gücü yeterken, susanı, ![]() ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki: (İşte bugün, her Müslüman, elinden gelen yardımı yapmayıp, İslamiyet baskı altına düşerse, yardımı esirgeyen her Müslüman, ahirette mesul olur ![]() ![]() ![]() ![]() (Bugün İslamiyet’e yardım için az bir şey vermek, binlerce altın vermiş gibi kıymetlidir ![]() ![]() ![]() (Dua ordusunun askerlerinin kalbleri kırık olduğu için savaş ordusunun askerlerinden daha ileridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bir Müslüman, diğer Müslümanlara eli ile, malı ile yardım edemiyorsa, dua ederek yardım etmelidir! Bir hadis-i şerifte de buyuruluyor ki: (Müslümanın, Müslüman üzerindeki hakkından biri, ona gıyabında dua etmektir ![]() Hiçbir yardım yapamayan dua etmelidir ![]() ![]() ![]() Sual: Dünyada zulme uğrayan, savaşa mecbur bırakılan Müslümanlara dua etmek farz mıdır? CEVAP Evet farzdır ![]() Büyüklerin duası olsun Sual: Dua isteyene (Büyüklerin duası olsun) demekle, dua edilmiş oluyor mu? CEVAP Kitaplarımızda, büyüklerimizde böyle bir ifadeye rastlamadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|