![]() |
İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…@ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh… Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od ![]() ![]() ![]() ![]() Ah-u efgânımı bir dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım ![]() ![]() **“Biz senin göğsünü açıp genişletmedikmi?” (inşirah/1) ** Genişlettin ey yar!Dünyadan bunaldığım her vakit,yağmur yağmur yüreğime, damla damla gözlerime düştün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soluklanmak istiyorumYa Rab!Gece yeminli konuşmuyor benimle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terkedilmiş sevdaların mekanından geliyorum ![]() ![]() Ayrılıklardan geliyorum ![]() ![]() Dünyanın arkamdan yırttığı gömleğimle ![]() duymadığı ama kulağımı çınlatan aff sesleriyle geliyorum ![]() Ademin utangaç bakışlarıyla,Nuh’un terk-i diyarıyla bir yunus affı edasıyla geliyorum ![]() Daraldım Ya Rab! ‘kabul’ ümidinin ferahlığıyla geliyorum ![]() ![]() Aç Ya Rab n’olursun aç göğsümü tekrar bir köz değdir ![]() ![]() ![]() **“Yükünü senden alıp atmadık mı?O senin belini büken yükü ![]() (inşirah/2)** Attın ey yar! Ben bilemedim yükümün azaldığını ama sen hafiflettin beni ![]() Dünyanın omuzlarıma yüklediği bu ağırlık, yüzümü yere düşürmeye başlamışken,bu yükü bendenalarak belimi sen doğrulttun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksa Ey Rab ben,sen olan benliğimi çoktan mı tükettim…Züleyha Kadar günahkarım,Yusuf kadar masum olmak isterdimoysa ama ben düştüğüm zindanda ezilecek kadar günah topladım ![]() Al yükümü Ya Rab n’olursun al belimi büken bu yükü tekrar hafiflet beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **“Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?”(inşirah/3)** Yücelttin ey yar! En şerefli varlık olarak açtım dünyaya gözlerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklımı sürgün ettim mantığın hiç uğramadığı yalancı uğraşlara ![]() ![]() Ya Rab! Günah ektiğim bahçelerde kara güller büyüdü,kokusuz renksiz ![]() olamadım bir senin bana biçtiğin değer kadar ![]() da kendimi şekva ile geldim ![]() ![]() ![]() ![]() N’olurs un Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beni ![]() Gözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimi ![]() İnşirah inşirah inrişah ayet ayet yücelt beni ![]() ** “Yalnız Rabbine yönel ![]() ** Hayatın koylarından çıkıp senin limanına yöneldim Yar Rab!Sen ki sana gelmeyene dahi lütfederken,bilirim geri çevirmezsin beni kapından Nihayetsiz acziyetimle,dünyevi arzuların kıvrımlarından,yokuşlu yollarından, ben kendimden geçerek sana geldim bu gece ![]() ![]() Benim sana anlatmaya halimi kelama ne hacet,sen beni bilirsin benim halim zaten aşikâr ![]() ![]() ![]() İnşirah inşirah inşirah ayet ayet ferahlamaya geldim ![]() N’ola ahh n’ola Ya Rab , ben sende kalmaya geldim ![]() Bir inşirah ayeti kadar sana yönelmeye geldim… |
![]() |
![]() |
|