![]() |
Tevbe Dursun Ali Erzincanli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe Dursun Ali Erzincanli![]() ![]() Şanın ne yücedir senin ki mülk elindedir ve sen her şeye kadirsin ![]() Kudrettin her şeye galiptir ve sen çok bağışlayansın ![]() Yedi göğü birbiriyle ahenk içinde yaratan sensin, dünya semasını kandillerle süsleyensin ![]() Senin ilmin en gizli işlerin bütün inceliğine nüfuz eder ![]() Sen her şeyden hakkıyla haberdarsın, haberdarsın benden ![]() Dünümden, bugünümden ve yarınımdan ![]() Bir ömrü işte böyle yele verdim savurdum, şimdi pişman perişan gelip duaya durdum ![]() Geçmişi ve geleceği yüreğime aldım da kendimi avuttum, nefsimi unuttum ![]() Kalbimin cennetinde nefsime uyan adem, o yüce dergahına gözlerimden seslenir ve nuh toplar kalbimde ne kadar duygu varsa nefsimin tufanından korumaya çalışır İbrahim ‘in ateşe atıldığı mancınık yüreğimdedir benim ![]() Kendisinden başka ilah olmayan süphan, zalimlerden oldum ki merhamete muhtacım, huzuruna alsan da beni böyle perişan, benim hakkımda olan hükmün başımda tacım ![]() Evladının acısıyla yanan bir anne kalkıp uzatırsa dergâhına titreyen ellerini bu tövbemi sunuyorum o ellerle birlikte Gecenin bir vaktinde herkes istediğiyle, sevdiğiyle hemhalken; yetim kalmış bir yürek sessiz sessiz ağlarken bakarsa bir an olsun yıldızsız gökyüzüne ve melekleri inleten bir edayla seslenip ![]() o öksüz haykırışa katıyorum tövbemi ![]() Günahları yüzünden mahkûm olur ya insan, kimse görmesin diye görüp gülmesin diye kirlenen ellerini kapatır ya yüzüne ve günlerce acıyla inim inim inler ya; vicdanından yükselen alev gibi bin sesle uykusuz gecelerin ışıdığı zamanda karanlığın gündüze yakın olduğu anda secdelere kapanıp ya Rabbim ben pişmanım, ben pişman baygınlığa katıyorum tövbemi ![]() Simsiyah ve pis köle diye hakaretler var habeşlinin gözlerinde; güneş batmayı hiç bu kadar istememiştir, çöl serinliğe böylesine hasret duymamış ve bir taş pamuk kadar hafif olmayı bu denli istememiştir ![]() Çünkü bir Bilal vardır ortada ve kucağında bir kaya ![]() İnkâr tekliflerine ızdırap yüklü o dil taptaze bir ruhla cevabı dillendirir: ![]() ![]() ![]() Kumların üstündeki o simsiyah bedenden dökülen terlerle yıkıyorum tövbemi ![]() Kendisinden başka ilah olmayan süphan, zalimlerden oldum ki merhamete muhtacım, huzuruna alsan da beni böyle perişan, benim hakkımda olan hükmün başımda tacım ![]() Dursun Ali ERZİNCANLI – Af Makamına – Tevbe | Alternatif |
![]() |
![]() |
|