![]() |
İbrahim Bin Ethem Hz’Den Nasihatler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbrahim Bin Ethem Hz’Den Nasihatler...İbrahİm bİn ethem hz’den nasİhatler ![]() ![]() ![]() İbrahim bin ethem bir gün basra çarşısında gezerken halk başına toplandı ve “bana dua edin icabet edeyim” mealindeki ayet-i celileyi sordular ve : “biz ![]() ![]() ![]() ![]() Dedi ki: Kalbiniz on şeyden ölmüştür: 1) ![]() ![]() 2) ![]() ![]() 3) İblis'in düşmanlığını iddia edersiniz, ama ona tâbi olursunuz ![]() 4) Resûlullah'ın sevgisini iddia edersiniz, ama onun izini ve sünnetini terk edersiniz ![]() 5) Cennetin sevgisini iddia edersiniz, ama onun için amel etmezsiniz ![]() 6) Cehennem korkusunu iddia edersiniz, ama günahlardan çekinmezsiniz ![]() 7) Ölümün hak olduğunu iddia edersiniz, ama onun için hazırlanmazsınız ![]() 8 ) Başkalarının ayıbları ile meşgul olursunuz amma kendi ayıplarınızı terk etmezsiniz ![]() 9) ![]() ![]() ![]() 10) Ölülerinizi gömersiniz, ama onlardan ibret almazsınız ![]() * * * Dua ibadetin özü,inanan insanin her an hakka yönelen sözüdür yakarisidir ![]() Dua ibadetin beynidir ya da iligidir Özlü ibadet istiyorsan duaya yönel ve duanin kabul olmasi icin en yakinyer secdedir ![]() "Duaniz olmasaydi ![]() " ![]() ![]() "Kullarin sana beni sorarlarsa bilsinler ki ben onlara yakinim ![]() ![]() ![]() "Kul, kötü bir istekte bulunmadigi, istegi aile bagini koparmaya yönelikolmadigi ve acele olmadigi sürece duasi kabul olur ![]() "Dua ederken ümidi kesmeden sürekli istemek ![]() ![]() Duada kararli ve israrli olmak gerekir ![]() "Rabb'imiz, biz ve bizden önce imanla göcenleri de bagisla ![]() Itikadin dogru olmasi, haramdan sakinmak ve ihlasli olmak ![]() Duanin kabul olmasi icin: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() 13 ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() 16 ![]() ![]() "Ey Rabb'imiz, bizi dogru yola ilettikten sonra kalplerimizi (Haktan)saptirma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|