![]() |
Dua Da Bir İbadettir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Da Bir İbadettirAZ ve ÖZ Dua da Bir İbadettir… İnsanoğlunun rahat ve zenginlik anında şükürden daha iyi, ihtiyaç ve sıkıntı anında da duadan daha güzel bir yeri yoktur ![]() ![]() ![]() (Ziyaüddin Nahşebi, Silku’s-Sülük) Günahların Ağır Yükü, Tevbe İle Hafifletilmeli İmamı Gazali Hazretleri, Minhacü’l-Abidin isimli eserinde şöyle anlatır: “Ey ibadet yolcusu! Günahlarından tevbe etmezsen, ibadete muvaffak olamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Gönül, İlahi Aşka Uy Ey gönül, gel başka şeylerden vazgeç, ilahi aşka uy ![]() yolunun yolcuları, onu kendilerine kılavuz edinmiştir ![]() Bütün varlıklardan önce var olmuştur aşk, çünkü insanoğlu aşkın öncesine başlangıç bulamadı ![]() ![]() Aşkının dışında olanların sevdasını gönlümden al, aşkını iki alemde bana aşina et ![]() Ey Niyazi, bu yolda mürşit istersen aşka uy, Peygamberlere ve velilere aşk yol gösterici olmuştur ![]() (Niyazi-i Mısri) Ey Rabbim, Sana Ulaştıracak Yolu Göster Bize Rabbim, ben Senin boynu bükük kulunum, ihtiyar günümde beni pazara sürme ![]() Defterimde en küçük güzel bir işim yoksa da, mümin olarak ağarmış saçlarım var ![]() Beni atarsan ruhumu ateşe salarsın, cehennem alevleri yakalar her yandan ![]() Gönlü ateşte yanan kişiden ne beklenir? Ne yapabilir bir karınca kıyamet gününde? Sırları bilen Sen, yüce şanından diliyorum, beni kimsesizlerin ortasına sürgün etme ![]() Gazabının elinde balmumu gibi döndürme beni ![]() Lütuf ve kereminden beni yoksunlaştırma ![]() Unut benim tüm yaptıklarımı, iyiliklerimi de kötülüklerimi de ![]() Rahmetinle ey Rabbim, kurtar beni benden ![]() Çok zamandır boyun eğmişim buyruğuna, Sana ulaştıracak yolu göster bana ![]() (Feridüddin Attar, İlahiname) Tasavvuf İlmi Kardeşim şunu bil ki; tasavvuf bir başka ilimdir ![]() ![]() ![]() ![]() Hak ehli olan evliyaların topluca görüş birliğine vardıkları fikir şudur: “Bu yolda bir şeyler alabilmek yalnız Kur’an ve sünnet denizine dalana nasip olur ![]() (İmam-ı Şarani, et-Tabakatü’l-Kübra) Efser BERİN |
![]() |
![]() |
|