![]() |
Pirinc Taneleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinc TaneleriBeş yaşında idim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluk iste, -Aman babaanne dedim ![]() Rahmetli ilk defa sertleşti bana karşı, öfkeyle doğruldu ![]() -Sen oturduğun yerden ahkâm kesiyorsun, ' dedi ![]() ![]() teri, emeği, çilesi var biliyor musun?'Utancımdan kıpkırmızı olmuştum ![]() Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() Birden irkildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On dokuz yıl evveldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Lütfen traştan sonra jiletinizi çöpe atmayın, yanda bir kutu var oraya bırakın, bir tek jiletle dahi olsa, İsveç çelik sanayisine yardımcı olun' diyordu ![]() ![]() Çocukluğumdan beri çelik eşya denince akla İsveç çeliği gelir ![]() ![]() ![]() İsviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda radyolar, televizyonlar bir haberi duyurur ![]() 'Şu tarihte, su saatte, adamlarımız gelecek ![]() ![]() Okumadığınız, ilgilenmediğiniz, kullanmadığınız ne kadar kitap, dergi, gazete varsa, kâğıt, ambalaj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa, kapının önüne koyun ![]() ![]() ![]() Japonlar son derece sade, basit, yalın mütevazı yasayan insanlardır ![]() Evlerini mobilya ile eşya ile dolduranlar Japonlara göre ruhen tekamül edememiş, hayatın manasını anlayamamış, zavallı kimselerdir ![]() salonuna çevirmiş zavallı, diye eğlenirler ![]() ne kadar acıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durumu olanca açıklığı ve tehlikeleri ile anlatır ve; -Şu andan itibaren der, -Tanrı şahidim olsun ki, Japonların iç ve dış borçları son kuruşuna kadar ödenmeden, pirinçten başka bir şey yemeyeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Gerekmediği halde elektriği yakmakla, suyu kapamadan bos yere akıtmakta, gece çamurlu ayakkabılarımızı temizlemeden yatmakla, yemek yediğimiz kapları yıkamadan bırakmakla biz de zalimler sınıfına geçmiyor muyuz? *Hayat çok ince, akil almaz incelikte ipliklerle örülmüştür ![]() ![]() Bir mıh bir nalı kurtarır ![]() Bir nal bir atı, bir at bir komutanı, Bir komutan bir orduyu, Bir ordu bir ülkeyi kurtarır diyordu ![]() ![]() Maddi durumumuz ne olursa olsun, ister zengin olalım ister fakir, hepimiz çok dikkatli olmak zorundayız ![]() Burada parayı da, maddiyatı da aşan büyük bir edep ve incelik vardır ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|