Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıkar, müminin, ruhu

Mü'minin Ruhu Nasıl Çıkar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mü'minin Ruhu Nasıl Çıkar

Bir ayeti kerimede :

-- Yaş ve kuru her ne varsa Kuranda Mevcuttur; buyrulmaktadır

Ancak kimi açıkca kimi de ima ve işaretle mevcuttur

Nitekim bu Ayeti okuyan bir zat, kendi kendine der ki :

--Madem kuranda herşey mevcutturBir mümin Ruhu teslim ederken Cennetin güzellikleri karşısına getirilir, O güzelliği seyrederken ruhunu teslim eder, haberi bile olmaz ruhun çıkışından Acaba bu hakikata da Kuranda işaret var mı?

Bu niyetle kuranı baştan okumaya başlar Her ayetin Manası üzerinde durur;

ancak baştan sona hatmettiği Kuranda buna işaret eden bir ayete raslayamaz

Hayretle düsünmeye başlar :

--Yaş kuru her ne varsa kuranda mevcuttu Ama Müminin ruhunun kolayca çıkacağına dair Bir mana mevcut değil , Bu nasıl olur ? Sualine cevap bulamayınca Resullallah'a iltica eder, Kendi kendine:

-- Ya ResulAllah! Ben bu hususta tereddütte kaldım Sen Lütfeyle, bir işarette bulun , diyerek istihareye yatar

İstihare herkeze tam olarak çıkmazsada , buna aynen istediği şekilde tecelli eder ResulAllah Hazretleri rüyada kendisine şöyle seslenir:

--Kuranda her mana vardır Ancak herkezin göreceği kadar açık ve sarih değildir O Manaları anlayabilmek için Layık olmak lazımdır Muhattab olacak halde bir hayat yaşamak gerek İstersen Sure i Yusuf u oku, 31 inci ayetin manası üzerinde biraz düsün!

Bu defa Sure i Yusuf'u İhlas ve tefekkür ile okumaya başlar , 31 inci ayete gelince düşünür Ayet şöyle demektedir:

--Ellerine bıçaklar almış , Meyve soymaya hazırlanan kadınlar , Ansızın yusuf Aleyhisselam ı görünce onun güzelliği karşısında okadar şaşırdılar ki , hayretlerinden bıçaklarını ellerine sürüp parmaklarını kestiler ve acının tesirinin duymadılar , Haberleri bile olmadı

Bu defa Tevbe , istiğfar eden zat şöyle yalvarır:

--Ya RAB , Beni afveyle Benim görmeyişim O mananın yokluğuna delil olmazmış demekki İşte mümin , Cennetteki Makamını gördüğü anda duyduğu hayret sırasında ruhunun nekadar kolay çıkacağına bu ayet işaret etmektedir ama bunu ben önceden idrak edememiştim de yok sanmıştım sen beni afveyle

Müfessirler diyor ki :

--Dünyada Cennetlik amel işleyen, yani tam manada islami hayat yaşayarak Cennete layık hale gelen mümin , Vefaat ederken , Varacağı cennetin güzelliğini görmeye başlar Büyük bir hayranlık içinde orayı seyrederken de ruhu uçar da haberi bile olmaz

(Ahmed ŞAHİN, dini Bilgiler , 164)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com