![]() |
Hapishanede Kilinan Namaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hapishanede Kilinan NamazHorasan Valisi, Abdullah bin Tahir çok adil biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hepsini hapsedin! Bir suçu olmayan demirci, hapishanede hemen abdest alıp, namaz kıldı ![]() - Ya Rabbi! Bir suçum olmadığını ancak sen biliyorsun ![]() ![]() Vali uyurken, rüyasında dört kuvvetli kimsenin gelip, tahtını ters çevirdikleri zaman uykudan uyandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vali hemen hapishane müdürünü çağırtıp sordu: - Acaba bu gece hapishanede mazlum birisi kalmış mı? Müdür dedi ki: - Bunu bilemem efendim, yalnız biri namaz kılıyor, çok dua ediyor ![]() ![]() - Hemen adamı buraya getirin! dedi ![]() Demirciyi valinin yanına getirdiler ![]() - Sizden özür diliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demirci de cevabında dedi ki: - Ben hakkımı helal ettim ![]() ![]() - Neden gelmezsiniz? - Çünkü benim gibi bir fakir için, senin gibi bir valinin tahtını birkaç defa tersine çeviren sahibimi bırakıp da dileklerimi başkasına söylemek kulluğa yakışır mı? Namazlardan sonra ettiğim dualarla beni nice sıkıntılardan kurtardı ![]() ![]() ![]() Bu sözler karşısında vali gözyaşlarını tutamadı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|