![]() |
***Bir Ölüm Rüyasi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ***Bir Ölüm Rüyasi...Bir zamanlar bir yerde Allah'ın bir veli kulu yaşardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanların kıskanmasına aldırmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Açıktan küfrünü açıklayanlara, Tevhid'i bulmaları için dua ederdi ![]() ![]() ![]() O gün yine nafile oruca niyetlenmişti ![]() ![]() ![]() Kabristana girdi ![]() ![]() ![]() Koyu gölgeli bir a acın altına oturup alnında biriken terleri mendiliyle sildi ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili Peygamberimiz kabir konusunda ne buyurmuştu? "Kabir, ya cennet bahçelerinden bir bahçe ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur ![]() Şimdi burada yatanlar acaba hangisinde? Acaba bunlar dünya hayatında neler yaptılar? Nasıl inandılar, nasıl yaşadılar? Şimdi cennet bahçesinde zevk mi ediyorlar, yoksa cehennem çukurunda azap mı çekiyorlar? Bir meraktır kapladı içini ![]() ![]() ![]() Bu eski mezarlıkta kimler yatıyor? Zenginler, fakirler, iyiler, kötüler, zalimler, günahkârlar ![]() ![]() ![]() Sonra yaşadı ı zamanı düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() Bir lokma için çöplük karıştıranları, televizyonda gördü ü sanatçı(!)lara ilah muamelesi yapanları, sırf okumak için gittikleri okula; senin giyinişin, kılık-kıyafet yönetmeli ine aykırı diye umudunu o okula ba lamış kızları okula almayan zihniyeti, dininin gere i giyindi i için okuluna alınmayan kızları, alkolün ve uyuşturucunun bata ına düşmüş gençleri, ekranlarından fuhuştan başka bir şeyin gösterilmedi i televizyonların yöneticilerini düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senin dininin gereklerini yerine getirmeyenler, bu hayatın sonunda hesap yok zannediyorlar ![]() "Bu hayatın sonunda hesap yok mu zannettin sen? Lokantanın garsonu bile; 'hesap lütfen' diyor ![]() Sen nasıl olur da; bizlere herşeyi bahşeden, sen ![]() ![]() ![]() Hesap sormasın? ![]() ![]() İlahî onları affet, onlara hidayeti nasip et ![]() Ya Rabbi! Çok sürmeden beni de buraya getirecekler ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan son anda bana musallat olursa ben ne yaparım? O zaman halim nice olur ![]() ![]() ![]() ![]() Gelen iki mele e nasıl hesap verece im? Onların sorularına cevap verebilecek miyim? ![]() ![]() Bu düşünceler içindeyken uyku bastırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüyasında mezardakileri gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kabrin içinde en çok feryatların, iniltilerin geldi i kabrin sahibine sordu: - Arkadaş halin nedir? Neden en çok azap sana çektiriliyor? Kabirdeki şöyle cevap verdi: - Ah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anladım ![]() ![]() ![]() Sonra ana-babasına karşı gelenlerin, katillerin, intihar edenlerin, zulüm yapanların, zina yapanların, içki içenlerin, faiz yiyenlerin, kumar oynayanların, iftira atanların, riyakârların, münafıkların, rüşvet yiyenlerin, yetim malı yiyenlerin, sihirle u raşanların, avret yerini açanların, karşı cinse benzeyenlerin, ilmiyle âmil olmayan alimlerin, hatta sattı ı süte su karıştıranların hayatını dinledi ![]() ![]() İçi sıkıldı iyice ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya sen ey mevta! Nedir tüm bu güzelli in sebebi? Seni görünce içim açıldı, gönlüm rahatladı ![]() ![]() ![]() ![]() - İmandır kardeş, iman ![]() - Nasıl yani? - Ben dünyadayken "La ilahe illallah Muhammedürresullah" lafzını tam manasıyla anladım, layıkıyla iman ettim, ibadet ettim ![]() Allah'ım bu güzelliklerini hepimize nasip et, düşüncesi içinde di er cennetlikleri; zekat verenleri, oruç tutanları, namaz kılanları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim Allah dostu rüyasında kabir aleminde dolaşırken gelen gürültülerle uyandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Ahmet o lu Hasan! diye üç kere ba ırdı ![]() Dünya üzerinde bulundu un inancı hatırla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık imamın ve yanındakilerin işi bitmişti ![]() ![]() Kendisini halen rüyada zannediyordu ki; karşıdan gelen imam: - Hey! Mübarek kalk ne yatıyorsun? sözleriyle irkildi ve birden aya a fırladı ![]() - Sen kimsin? Ben nerdeyim? Öldüm mü? dedi ![]() ![]() İmam tebessüm ederek: - Korkma, dünyadasın ![]() ![]() ![]() ![]() - Çok derin uykudaydım hocaefendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayırdır inşaallah ![]() ![]() ![]() ![]() İmam ve yanındakiler kabristandan ayrıldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlahi! Bizi af ve ma firet eyle ![]() ![]() Bizlerin canını Senin yolundayken al ![]() ![]() ![]() İlahi! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
***Bir Ölüm Rüyasi... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ***Bir Ölüm Rüyasi...Sonra kabrin içinde en çok feryatların, iniltilerin geldi i kabrin sahibine sordu: - Arkadaş halin nedir? Neden en çok azap sana çektiriliyor? Kabirdeki şöyle cevap verdi: - Ah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anladım ![]() ![]() ![]() Sonra ana-babasına karşı gelenlerin, katillerin, intihar edenlerin, zulüm yapanların, zina yapanların, içki içenlerin, faiz yiyenlerin, kumar oynayanların, iftira atanların, riyakârların, münafıkların, rüşvet yiyenlerin, yetim malı yiyenlerin, sihirle u raşanların, avret yerini açanların, karşı cinse benzeyenlerin, ilmiyle âmil olmayan alimlerin, hatta sattı ı süte su karıştıranların hayatını dinledi ![]() ![]() ALLAH bizi bu günahlardan korusun bu günahların bazıları sanat oldu ben ona yanarım |
![]() |
![]() |
|