![]() |
Kıyamet İçin Ne Hazırladın ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıyamet İçin Ne Hazırladın ?KIYAMET İÇİN NE HAZIRLADIN Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allah'ın Resûlü! Kıyamet ne zaman kopacaktır?" diye sordu ![]() ![]() ![]() "Hay yazık sana, sen kıyamet için ne hazırladın?" diye sordu ![]() "Öyle fazla bir ibadet ve taatim yoktur, fakat ben Allah ve Resûlünü seviyorum" diye cevap verdi ![]() O zaman Efendimiz (s ![]() ![]() "Sen sevdiklerinle beraber olacaksın" buyurdu ![]() "Biz de onun gibiyiz, bize de aynı müjde var mı?" diye sordular ![]() ![]() ![]() "Evet" buyurdu ![]() O gün bu müjdeye o kadar çok sevindik ki, daha önce böyle hiç sevinmemiştik ![]() Biz, elimizde vakit varken o günde geçerli olan bir sermaye biriktirmeye bakalım ![]() "O gün mal ve evlatlar sahibine fayda vermez ![]() ![]() ![]() Kalb-i selim, Yüce Rabbini tanımış, O'nunla huzur bulmuş kalptir ![]() Allahu Teala'dan kalb-i selim isteriz ![]() -------------------------------------------------------------------------------- (1) Buhari, Edeb,96; Müslim, Birr,161-166; Ebû Davud, Edeb,113 ![]() (2) Şuarâ sûresi, 88-89 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|