Kıyamet İçin Ne Hazırladın ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıyamet İçin Ne Hazırladın ?KIYAMET İÇİN NE HAZIRLADIN Hz Enes (r a) anlatıyor: Medine dışında çölde yaşayan birisi Hz Peygamber'e (s a v) geldi ve:"Ey Allah'ın Resûlü! Kıyamet ne zaman kopacaktır?" diye sordu Efendimiz (s a v):"Hay yazık sana, sen kıyamet için ne hazırladın?" diye sordu Adam:"Öyle fazla bir ibadet ve taatim yoktur, fakat ben Allah ve Resûlünü seviyorum" diye cevap verdi ![]() O zaman Efendimiz (s a v):"Sen sevdiklerinle beraber olacaksın" buyurdu Oradakiler:"Biz de onun gibiyiz, bize de aynı müjde var mı?" diye sordular Efendimiz (s a v):"Evet" buyurdu ![]() O gün bu müjdeye o kadar çok sevindik ki, daha önce böyle hiç sevinmemiştik (1)Biz, elimizde vakit varken o günde geçerli olan bir sermaye biriktirmeye bakalım Yüce Rabbimiz:"O gün mal ve evlatlar sahibine fayda vermez Fayda verecek tek şey kalb-i selimdir " (2) buyuruyor![]() Kalb-i selim, Yüce Rabbini tanımış, O'nunla huzur bulmuş kalptir ![]() Allahu Teala'dan kalb-i selim isteriz ![]() -------------------------------------------------------------------------------- (1) Buhari, Edeb,96; Müslim, Birr,161-166; Ebû Davud, Edeb,113 ![]() (2) Şuarâ sûresi, 88-89 âyetler
|
|
|
|