![]() |
Sağırın Hasta Ziyareti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağırın Hasta ZiyaretiSağır bir adam, komşusunun hasta olduğunu öğrenince ziyaret etmek, hal hatır sormak istedi ![]() "Fakat" diye geçirdi içinden,"ben sağır olduğumdan onun ne söylediğini duyamam ki ![]() ![]() ![]() Herhalde"nasılsın?" diye sorduğumda "iyiyim" der o zaman ben de "şükürler olsun" derim ![]() Sonra "ne çorbası içtin?" derim, "mercimek çorbası" diye cevap verir ben de" afiyet olsun" derim ![]() ![]() ![]() Sağır adam bu düşüncelerle hasta komşusunun evine geldi adamcağız acı içinde kıvranıyor bu yüzden de sinirli ve kızgın yatıyordu,iyi kalpli sağır adam: -Geçmiş olsun komşu, nasılsınız? dedi ![]() -ölüyorum,ölüyorum ben! diye bağırdı ![]() -çok şükür diye cevap verdi ![]() -ne yiyip ne içiyorsunuz? -zehir kardeşim, zehir! -oh oh afiyet olsun ![]() -defol be adam, azrail geliyor azrail! sağır bu cevap karşısında -ayağı pek uğurludur onun, bizde o doktora muayene oluyoruz ![]() ![]() zavallı sevaba girdim derken komşusunu incitti ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır MEVLANA'DAN HİKAYELER |
![]() |
![]() |
|