![]() |
Muhammed (S.A.V) Ve Şeytan'ın Konuşması..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammed (S.A.V) Ve Şeytan'ın Konuşması..!Seceret-ül Kevn"den (Muhîddin-i Arabî) îbni Abbas (R ![]() ![]() Bir gün Rasulüllah (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rasülullah! Görülecek, halledilecek bir işim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu sesin sahibinin kim olduğunu biliyor musunuz - Allah ve Rasülü en iyi bilendir ![]() ![]() - O, melûn îblîs"tir Allah"ın laneti O"nun üzerine olsun, buyurunca Hz ![]() ![]() ![]() Ya Rasûlullah! izin veriniz ![]() ![]() - Dur ya Ömer! Bilmez misin ki O"na belli hır vakte kadar mühlet verilmiştir ![]() ![]() - Kapıyı açın, gelsin ![]() ![]() ![]() Rasûlüllah"ın izni üzerine açılan kapıdan melun îblîs içeri girdi ![]() ![]() ![]() - Selam sana ya Muhammedi Selam size ey Peygamber ashabı! diye selam verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Selam Allah"ındır ey mel"un! buyurarak, bize niçin geldin ya laîn? diye sordu ![]() İblis: - Ben de buraya gelmekten çok rahatsız oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamberimiz (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya mel"un! Söyle bakalım ![]() - Sensin ya Muhammedi diye cevap verdi ![]() - Benden sonra en çok kimleri sevmezsin? diye sordu, îblîs: - Adil devlet reislerini, ilmiyle amel eden alimi, Varlığım Allah yoluna adayan müttakî genci ![]() Sabırlı olan fakiri ki, ihtiyacım üç gün üst üste hiç kimseye anlatmaz, halinden kimseye şikayet etmez ![]() ![]() Kur"ân-ı hıfzederek onunla amel edeni ve beş vakit Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemaatle namaz kılmaya çok istek ve dikkatli mü"mini kalbinde bir şey olmaksızın arkadaşlarına nasihat verip, Allah"ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() Resülullah (S,A ![]() ![]() - Ümmetim tadil-i erkan üzere namazını eda etse nasıl olursun? - Beni bir sıtma tutar, tir tir titrerim ![]() ![]() - Peki, oruç tuttukları zaman? - Elim, ayağım bağlanır ![]() ![]() - Kur"an okudukları zaman? - Eririm ![]() ![]() - Hacc etseler? - Boynuma bir zincir vurulur ![]() - Sadaka verdikleri zaman nasıl olursun? - İste o zaman halim çok kötü olur ![]() ![]() Zira sadakada şu hasletler vardır; Sadaka verenin malı bereketlenir ![]() ![]() İblîs"in bu sözlerinden sonra Resülüllah (S ![]() ![]() ![]() Efendimiz, ona sıra ile şu sorulan sordu ![]() - Ya mel"un! Beraber oturduğun arkadaşın kimlerdir? - Faiz yiyenler ![]() - Dostların kimlerdir? - Zina edenler, yalan söyleyenler ![]() - Yatak arkadaşların ve hizmetçilerin kimlerdir? - İçki içenler, sarhoşlar ![]() - Misafirlerin kimlerdir? - Hırsızlar ![]() - Elçîn ve habercilerin kimlerdir? - Sihirbazlar ![]() ![]() - Gözünün nuru nedir? - Talak"a (Karısını boşamak için) yemin edenler ![]() - Sevgililerin kimlerdir? - Cuma namazını terkedenler ![]() - Hazinedarın? - Zekat vermeyenler ![]() - Peki, ya lain, senin kalbini ne kırar? - Allah rızası için cihada giden atların kişnemesi ![]() - Senin cismim ne eritir? - Günahlarına tövbe edenlerin tövbesi ![]() - Ciğerini parçalayan nedir? - Gece ve gündüz Allah"a çokça yapılan istiğfar ![]() - Peki, yüzünü ne kara eder? - Gizlice verilen sadaka ![]() - Gözünü kör eden? - Teheccüd (gece) namazı ![]() - Başım eğdiren? - Çokça cemaatle kılınan namaz ve sana devamlı getirilen salavat ![]() - Sana göre insanların en sevimli-si kimdir? - Namazlarım bilerek kasden bırakanlar ![]() - Sana göre insanların en şakîsi kimdir? - Cömertler ![]() - Seni işinden ne alıkoyar? - Alimlerin meclisleri ![]() - Ebu Bekir için ne dersin? - Cahiliyyet devrinde bile bana itaat etmeyen O ![]() - Peki Ömer için ne dersin? - Her gördüğüm yerde ondan kaçarım ![]() - Peki Osman için? - O"ndan pek çok utanırım ![]() - Peki ya Ali için ne dersin? - O"nunla başa çıkamam! Beni kendi başıma bıraksa ![]() ![]() ![]() Resülüllah (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Allah"a hamdolsun ![]() ![]() Bunun üzerine İblîs de şöyle dedi: - Ya Muhammedi Ümmetinin saadeti için nasıl ferah durursun? Ben o belli vakte kadar sağ kald?kça, onların kan damarlarında dolaşır, vesvese veririm ![]() ![]() ![]() ![]() Rasülüllah (S ![]() ![]() ![]() - Sana göre bu salih kullar kimlerdir ![]() - O salih kul ki mal ve parayı sevmez, medhedilmekten hoşlanmaz, hemen onu bırakır, kaçarım ![]() ![]() ![]() Sonra benim yetmişbin tane çocuğum vardır ![]() ![]() ![]() Onların bir kısmım ülemaya, bir kısmım meşayiha, bir kısmım ihtiyar kadınlara musallat etdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasûlallah (S ![]() ![]() ![]() - Rabbinden neler taleb ettin? - On şey taleb ettim ![]() - Nedir o taleb ettiklerin ey mel" ün? - Şunlardır: Birincisi, Allah"tan beni, Adem oğullarının malına ve evladına ortak etmesin! diledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Besmelesiz kesilen her hayvanın etinden, faiz ve haram karışan her yemekten yerim ![]() ![]() ![]() ![]() Her kim hayvana (veya vasıtaya) binerken haram yola gitmeyi isteyerek binerse ben de onunla beraber binerim ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime kardeşler istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Adem oğullarını görebileyim, fakat onlar beni görmesinler diye, diledim ![]() ![]() Bunun üzerine Resülülah (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Eğer bu söylediklerin! Allah"ın (c ![]() ![]() ![]() Ya Muhammedi Ben hiç kimseyi azdırmaya, delalete düşürmeye kadir değilim ![]() ![]() ![]() Nasıl ki, sen de, hidayete kadir değilsin ![]() ![]() ![]() Sen, Allah"ın mü"min kulları için bir hüccetsin ![]() ![]() ![]() ![]() Hidayet de, dalalet de ancak Allah" tandır ![]() - o - Şeytan onlara vaad eder, olmayacak kuruntulara ve ümidlere düşürür ![]() İşte onların (aldananların) varacakları yer cehennemdir ![]() ![]() Nisa Süresi Ayet: 120-21 Kur"an okuduğun vakit, o kovulmuş şeytandan ![]() ![]() Hakikat şu ki iman edipte Rableri-ne tevekkül edenler üzerinde o şeytanın herhangibir hakimiyeti yoktur ![]() Onun hakimiyeti ancak, kendisini dost edinenlere ve Allah"a ortak koşanlaradır |
![]() |
![]() |
|