Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşama, bilmiyordumki, yaşayacağımı

Akşama Kadar Yaşayacağımı Bilmiyordumki...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akşama Kadar Yaşayacağımı Bilmiyordumki...

Hz Muhammed (sav) Efendimizin

Oruçla ilgili söyledikleri

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır Oradan sadece oruçlular girer Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez" (Tirmizi'nin rivayetinde şu ziyade var: "Oraya kim girerse ebediyyen susamaz")

Kaynak: Buhari, Savm 4, Bed'ü'l-Halk 9; Müslim, Sıyam 166, (1152); Nesai, Sıyam 43, (4,168); Tirmizi, Savm 5

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz"

Kaynak: Tirmizi, Savm 82, (807); İbnu Mace, Sıyam 45, (1746)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar"

Kaynak: Tirmizi, Cihad 3, (1624)

bir hikaye

Yaşlı bir adam ve genç bir delikanlı bir köşede oturup konuşmaktalar Önlerinde iyi giyimli bir adam belirir Genç olanın önüne bir kese altın koyar

Genç:

- Sağol, paraya ihtiyacım yok

- Olsun, ben sana veriyorum, ister sen harca, ister fakirlere ver

Genç fazla ısrar etmez Keseyi hemen alır ve hepsini ihtiyacı olduğunu bildiklerine dağıtır Yaşlı adam aynı akşam genci bir başkasından yardım isterken görür ve sorar:

- Niçin o bir kese altından kendine ayırmadın?

Genç:

-Akşama kadar yaşayacağımı bilmiyordumki

bir fıkra

Nasreddin Hoca bir gün heybe almak için pazara gider Güzel bir heybe görüp pazarcı ile pazarlık yapar ve 1 akçeye anlaşırlar Tam oradan ayrılacaktır ki daha güzel bir heybe dikkatini çeker:

- Kaç akçe şu heybe muhterem?

- 2 akçe hocam

- Aldım gitti, diyen hoca elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir:

- Hocam Bu heybe 2 akçe Sen 1 akçe verdin

Hoca sinirlenir:

- Bre cahil adam! Sana önce 1 akçe verdim Sonra da 1 akçelik heybe bıraktım! İkisi eder 2 akçe Daha benden neyin parasını istersin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com