![]() |
Bunda Da Bir Hayır Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bunda Da Bir Hayır VarBunda da Bir Hayır Var Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı ![]() ![]() ![]() Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı ![]() 'Bunda da bir hayır var!' Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar ![]() ![]() ![]() Durumu gören arkadaşı her zamanki her zamanki sözünü söyledi: 'Bunda da bir hayır var!' Kral acı ve öfkeyle bağırdı: 'Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?' Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı ![]() Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu ![]() ![]() 'Haklıymışsın!' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() 'Hayır' diye karşılık verdi arkadaşı ![]() ![]() 'Ne diyorsun Allah aşkına?' diye hayretle bağırdı kral ![]() ![]() 'Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?' Ve sonrasını düşünsene' İlham Hikayeleri (Murat Çiftkaya) |
![]() |
![]() |
|