Mezarlıktaki Ateş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezarlıktaki AteşMezarlıktaki Ateş Bir gün Emîr-ül mü'minîn Hz Ömer (r a) dervişlere bahşîş verdi, mal ihsân etdi Bir kişi bir oğlan çocuğu ile geldi Ömer (r a) buyurdu; -Sübhânallah! Bu çocuğun sana benzediği kadar, birbirine benzeyen kimse görmedim Muhakkak ki bu oğlan sana benzer O kişi dedi ki: -Yâ emîr-el mü'minîn! Bu oğlanın acâib ahvâlinden sana haber vereyim Ben sefere gitmek murâd etdim Bunun anası hâmile idi Bana dedi, -Beni bu hâlde koyup, gider misin Ben dedim ki, -Karnında olan nesneyi Allahü teâlâ hazretlerine emânet etdim Sonra seferden geri geldim Annesi ölmüş Bir gece söyleşirken, karşımızda mezârlıkdan bir ateş gördüm Süâl etdim ki, -Bu ateş nedir? Dediler, -Bu ateş senin hanımının kabrindendir Biz bunu her gece böyle görürüz Dedim, -Sübhânallah! O hâtun nemâz kılıcı ve oruc tutucu idi Bu ateş ne hâldir, diyerek vardım Kabri açıp, gördüm, bir çırâğ yanar Bu oğlan onun ışığında oynar Bir ses işitdim ki, bana, -Bunu bize ısmarladın, geri biz sana verdik, diyordu Ben dedim, -Nne olaydı, anası da diri olaydı Hâtıfdaki ses dedi ki, -Eğer anasını da bize ısmarlamış olaydın, bu şekilde onu da geri verirdik |
|
|
|