Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
seviyorum, tuz

Tuz Kadar Seviyorum....

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tuz Kadar Seviyorum....

Belki diyeceksiniz o da ne be , olmayıversin o sevgi , durun ama bi dinleyin hikayeyi

Padişahın biri üç oğluna sormuş
beni ne kadar seviyosunuz diye cevabını en çok beğendiği oğlunu padişah edecekmiş
biri demiş dünyalar kadar
öbürü demiş can kadar

en küçükte demiş tuz kadar

padişah kızmış beni değersiz adi bir tuzlamı kıyas ettin defol karşımdan diye kovmuş
yıllar geçmiş padişah unutmuş ama küçük oğul unutmamış
çalışmış çabalamış Allahta nasib etmiş komşu ülkeye padişah olmuş
babasını yemeğe davet etmiş ve emir vermiş yok yok olsun ama bitek hiçbişeyin tuzu olmasın
saray açcıbaşısı hazırlamış ziyafet sofrasını yok yokmuş bir kuş sütü eksik derler ya hani öyle işte
neyse uzatmayayım oturulmuş sofraya baba padişah görüntüden mest olmuş ama elini neye attıysa zor yutmuş yüzünü buruşturmuş

ayrılırkende demiş herşey çok güzeldi ama birtek tuz eksikti tad alamadım diye,

evlat padişahda lafı gediğine yerleştirmiş işte baba demiş nasılki tuz olmadan mükemmel bir ziyafetin tadı olmuyorsa yani herşeye tadını veren tuzsa ve olmayınca tad da olmuyorsa herşey yavan ve kuruysa işte hayatın tuzuda sevgiydi ve ben seni tuz kadar seviyorum demiş

hayatın tadı tuzu tabiride buradan kalmış denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com