![]() |
Siz Cumayi Bilirmisiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Cumayi Bilirmisiniz![]() ![]() ![]() ![]() siz kabirdekiler ![]() ![]() ![]() FAKIH Anlatiyor: -Babam bana söyle anlatti: -Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazini kilmak üzere mescide gitmek için yola çikti ![]() ![]() -Tan yeri agarincaya kadar kalayim ![]() KAbristanin içine girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de bakti ki,onlardan ayri, kirlielbiselibir genç, bir kösede, üzüntülü bir halde oturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O da üzüntülü bir halde, kalkti; kabre girmek istedi ![]() -Hey Allah'in kulu, sende gördügüm bu üzüntü neden? Sonra gördügüm bu hâl nedir? Bana söyle dedi: - Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü? - Evet, gördüm, deyince söyle anlatti: - O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hdiyeleridir ![]() ![]() Daha sonra söyle dedi: - Ben, Sindli biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümümden sonra beni hatirlayan kimse olmayinca üzülmek bana haktir ![]() Sordum: -Senin ananin evi nerede? Onun yerini bana anlatti ![]() Sabah oldu Namazimni kildim ![]() ![]() ![]() Yanina gittim,izin istedim ![]() -Ben Sâlih Meri'yim, dedim ![]() ![]() Söyle dedim: -Benim söyleyecegim söz, senin söyleyecegin söz hiç kimse tarafindan duyulmamalidir ![]() ![]() Ona yaklastim, aramizda bir perde kaldi ![]() Söyle sordum: -Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocugun varmi? -Yoktur ![]() Tekrar sordum: -Daha önce bir çocugun olmusmuydu? Derin bir nefes aldi, sonra söyle dedi: -Benim bir genç oglum vardi, öldü ![]() Bunun üzerine durumu ona anlattim ![]() ![]() Sonra söyle dedi: -Ey Salih! O benim cigerparem, kalbim idi ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra çikardi bana bin dirhem verdi ![]() -O sevdigim göz nurum için bunlari dagit ![]() ![]() ![]() Gittim, o bin dirhemi dagittim ![]() Ertesi cuma geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Salih! Allah bizim için seni mükâfatlandirsin ![]() ![]() Ona dedim ki: -Siz kabirdekiler cumayi bilirmisiniz? Söyle anlatti: -Evet biliriz ![]() ![]() -Bu faziletli gün için, selâm,selâm ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|