Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilirmisiniz, cumayi

Siz Cumayi Bilirmisiniz

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siz Cumayi Bilirmisiniz

siz kabirdekilercumayı bilirmisiniz?

FAKIH Anlatiyor:
-Babam bana söyle anlatti:
-Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazini kilmak üzere mescide gitmek için yola çikti Kabristana ugradi Kendi kendine söyle dedi:
-Tan yeri agarincaya kadar kalayim
KAbristanin içine girdi Iki rekat namaz kildi Bir kabre dayandi Gözlerine uyku geldi Söyle bir rüya gördü: Kabirde yatanlar kabirlerinden çikmislar, halka halka olup oturmus, konusuyorlar
Bir de bakti ki,onlardan ayri, kirlielbiselibir genç, bir kösede, üzüntülü bir halde oturuyor Onu yanlarina oturtmuyorlar Oradakilerin hepsine tepsi tepsi, üzeri mendillerle örtülü hediyeler gelip dagildi Herkes kendi tabagini aldi; sonra kabrine girdi En sonuna bu genç kaldi
O da üzüntülü bir halde, kalkti; kabre girmek istedi Hemen ona sordum:
-Hey Allah'in kulu, sende gördügüm bu üzüntü neden? Sonra gördügüm bu hâl nedir?
Bana söyle dedi:
- Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü?
- Evet, gördüm, deyince söyle anlatti:
- O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hdiyeleridir Onlarin adina verdikleri sadaka, yaptiklari dua, cuma geceleri onlara gelir
Daha sonra söyle dedi:
- Ben, Sindli biriyim Anam hacca gitmek istedi; beraber yola çiktikBasraya gelince öldüm Bundan sonra anam evlendi Kendisinin bir oglu oldugunu ve öldügünü kocasina anlatmadi Dünyaya daldi Ne bir isaretle ne de bir sözle beni andilar
Ölümümden sonra beni hatirlayan kimse olmayinca üzülmek bana haktir
Sordum:
-Senin ananin evi nerede?
Onun yerini bana anlatti
Sabah oldu Namazimni kildim Sonra gittim O kadinin evini sordum, buldum
Yanina gittim,izin istedim Kendimi ona tanittim, kapidan:
-Ben Sâlih Meri'yim, dedim Izin verdi, içeri girdim
Söyle dedim:
-Benim söyleyecegim söz, senin söyleyecegin söz hiç kimse tarafindan duyulmamalidir Böyle istiyorum
Ona yaklastim, aramizda bir perde kaldi
Söyle sordum:
-Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocugun varmi?
-Yoktur
Tekrar sordum:
-Daha önce bir çocugun olmusmuydu?
Derin bir nefes aldi, sonra söyle dedi:
-Benim bir genç oglum vardi, öldü
Bunun üzerine durumu ona anlattimAglamaya basladi
Sonra söyle dedi:
-Ey Salih! O benim cigerparem, kalbim idi Içim onun yuvasi olmustu Gögüslerimden ona süt içirdim Kucagim onun siginagi idi
Daha sonra çikardi bana bin dirhem verdi Ve söyle dedi:
-O sevdigim göz nurum için bunlari dagit Kalan ömrümde onu duadan unutmayacagim Onun için sadaka verecegim
Gittim, o bin dirhemi dagittim
Ertesi cuma geldi Cumaya gitmeyi istedim Yine kabristana ugradimIki rekat namaz kildim, sonra bir kabre dayandim Yine dalmisim Baktim ki, bir cemaat yine çikmis Bu arada o genci gördüm Üzerinde beyaz bir elbise vardi Sevinçli ve mesrurdu
-Ey Salih! Allah bizim için seni mükâfatlandirsin Gönderdiginiz hediye bize geldi
Ona dedim ki:
-Siz kabirdekiler cumayi bilirmisiniz?
Söyle anlatti:
-Evet biliriz Havadaki kuslar bile onu bilir Cuma günü için birbirlerine söyle derler:
-Bu faziletli gün için, selâm,selâm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com