|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anne, cennetteki, hakkı, hzmusanın, komşusu |
![]() |
Hz.Musanın Cennetteki Komşusu Ve Anne Hakkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Musanın Cennetteki Komşusu Ve Anne HakkıMusa Aleyhisselam cennetteki komşusunu merak eder ve Allah'a iltica ederek, cennette kendisine kimin komşu olacağını bildirmesini ister ![]() Allah Celle Celalühü tarafından bildirilir ki: - Ey Musa, senin cenneteki komşun falan yerdeki kasaptır ![]() Musa Aleyhisselam doğru o kasaba gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Siz buyurun, benim bir vazifem var, diyerek kalkar, tavanda asılı olan zenbili (sepeti) indirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - O zenbildeki, benim annemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Hz ![]() ![]() ![]() * * * Hasan Basri Hazretleri, hacda tavaf esnasında bir genç görür ![]() ![]() ![]() - Ey delikanlı niçin sırtında zenbille tavaf ediyorsun? Bu durum, Allah'ın evine karşı da saygısızlık olur, der ![]() - Efendim, bu boş bir zenbil değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey genç, analık hakkını bir tarafa bırak, sen annenin karnındayken, bir taraftan bir tarafa dönmenin hakkını bile ödeyemezsin ![]() ![]() ![]() * * * Şeyh İshak Hazretleri annesinin bulunduğu kabirden geçerken bakar ki annesi kendisine kırgın vaziyette ![]() ![]() - Ben sana şu sebepten kırgınım ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için annelerin kabirlerinin yanından her geçişte onları ziyaret etmelidir ![]() ![]() ![]() Hazreti Allah celle celalehü Ayeti kerimesinde; Rabbin yalnız kendisine kulluk etmenizi ve ana babaya güzellikle muamele etmenizi emretti Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında iken ihtiyarlığa ererlerse onlara öf bile deme onları azarlama onlara güzel ve tatlı söz söyle Onlara acıyarak tevazu kanatlarını yerlere kadar indir ve de ki Ey Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse Sen de kendilerine öylece merhamet et (İsra 2324) Hz ALLAH cc cümlemizi Razı olduğu ve ana baba duası alan kulları zümresine dahil etsin Amin |
![]() |
![]() |
|