![]() |
Bilmem Söylesemmi, Söylemesemmi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilmem Söylesemmi, Söylemesemmi?Apartmandan cikar cikmaz soguk hava yuzune carpti, ama onun zihni hala az once okuduklari bir cumleye takili kalmisti: ; "Allah insanlarin duasini isitir ve onlara cevap verir, onlarla konusur ![]() Dalgin bir halde arabasina bindi ![]() aldirmadan, birkac dakika daha bu konuyu dusundu ![]() Nasil? bu soru ruhunun derinliklerinden gelip zihnini bir bulut gibi kapliyordu ![]() Nasil? Onun herseyi duyabileceginden zerre kadar suphesi yoktu, ama yine de dualara nasil karsilik verdigini zihni kavrayamiyordu ![]() Sonunda, cevabi bulmayi zamana birakmayi dusunuyordu ki, birden icinden bir ses "Bunu neden bir dua vesilesi yapmiyorsun?" dedi ![]() Sahi ya, onun elinden gelen dua etmekten baska ne olabilirdi? Yuksek sesle Rabbine seslendi: "Allahim! Senin her kulunun kalbinden gecen arzulardan bile haberdar oldugunu biliyorum ![]() ![]() dualari nasil duydugunu ve onlara nasil cevap verdigini bana ogret! " Arabayi calistirdi ve ruhen rahatlamis bir halde evine gitmek uzere yola koyuldu ![]() ![]() arabayi durdurup bir kutu sut almasini soyluyordu ![]() arabasini surmeye devam etti ![]() benligini sardi ![]() Bunun Rabbinden kendisine gonderilmis bir isaret, bir mesaj olabilecegini dusunerek; "Pekala Rabbim, sutu alacagim" dedi ![]() Bu, cok da zor bir sinav gibi gorunmuyordu zaten ![]() Arabadan inip bir kutu sut alacakti o kadar ![]() koyuldu ![]() geciyordu ki, icindeki ses bu defa ona "O sokaga sap" diye emretti ![]() Once sokagi gecti, ama duygu kuvvetlenince Peki diyerek geri donup o sokaga girdi ![]() Sokaktan ilerledikce binalarin gorunumu degisiyor ve iki katli binalar yerlerini tek katli derme-catma barakalara birakiyordu ![]() gectikten sonra, ses durmasini soyledi ![]() Arabayi saga cekti ve etrafina bakindi ![]() gecekondu mahallesiydi ![]() ![]() ki, sabah erkenden ise gidecek insanlar yataklarina girmisti bile ![]() bunlari dusunurken, yureginin sesi bu defa ona su emri verdi: "Git ve sutu sokagin karsisindaki yesil evde yasayan insanlara ver ![]() Genc adam eve baktiginda onun pencerelerinden de digerleri gibi isik gelmedigini gordu ![]() Bu anlamsiz birsey diye dusundu bir an kendi kendisine ![]() yataklarinda uyuyorlar ve onlari uyandirdigim takdirde aptal durumuna dusecegim ![]() Ama o ses "Git ve sutu ver!" dedi yine ona ![]() Tereddut etti uzunca zaman ![]() duayi hatirladi ![]() ![]() Arabasindan cikti ![]() ![]() "Bu Rab'bimden gelen bir emirse eger ona uyacagim" dedi kararlilikla ![]() Sokaginm karsisindaki eve gitti ve zili caldi ![]() kosusturmalar, gurultuler geldi ![]() "Kimsin? Ne istiyorsun?" dedi icerden bir erkek sesi ![]() Aksani farkliydi, ama soyledikleri anlasilabiliyordu ![]() Genc adam hemen oradan kacip uzaklasmak istedi bir an ![]() Fakat o bunu gerceklestiremeden kapi acildi ![]() adam acti ![]() gormekten de fazla hosnut degil gibiydi ![]() " Buyrun?" diyen ev sahibine sutu uzatti ![]() " Bunu size getirdim ![]() Adam sutu aldigi gibi iceri kostu ![]() cikan bir kadin mutfaga dogru segirtti hizla ![]() bir bebek vardi ![]() ![]() dokuluyordu ![]() "Sehre geleli iki ay oluyor ![]() ![]() bugune kadar geldik ![]() ![]() ediyordum Allah'a bize sut gondermesi icin ![]() Mutfaktan kadinin sesi geldi bu sirada ![]() baska bir dil konusuyordu ![]() genc adama tercume etti: "O'ndan bize bir melegiyle sut gondermesini istiyordum ![]() yoksa?" Genc adam cuzdanindaki butun parayi cikarip zorla adamin eline tutusturdu ![]() adama bundan sonra onun icin hep dua edecegini, ve bir is bulabilmesi icin elinden geldigince yardimci olacagini soyledi ![]() Kelimeler bogazinda dugumlenince, dondu ve arabasina bindi ![]() ![]() ![]() ![]() Artik Allah'in kullarinin dualarini nasil duydugunu, onlara nasil cevap verdigini daha iyi anlamisti! :- ALINTIDIR- |
![]() |
![]() |
|