![]() |
Pişmanlık Gününe Hazırmısınız?? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pişmanlık Gününe Hazırmısınız??Pişmanlık gününe Hazır mı sınız? ![]() ![]() "Şüphesiz, Rabbimiz ALLAH'tır deyip, sonra dosdoğru yolda yürüyenlerin üzerine melekler iner ![]() ![]() Bu ayet-i celileye muhatap olan bahtiyar mümin kişi kabrinden kalkar kalkmaz, melekler elinden tutup onu götürecekler ![]() -Ey bahtiyar kişi! Çok büyük fırtınalar olacak ![]() ![]() Bu durumu şöyle düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() Ahiret hayatında da buna benzer durum yaşanacak ![]() ![]() ![]() Kardeşlerim! Şu kelime-i tevhidin ne büyük olduğunu anladınız mı? Çok ağır bir kelimedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu ticaret gibi düşünün, kapı açık, çalışın, çalışın ![]() ![]() ![]() Vakitlerinizi, özellikle boş vakitlerinizi çok iyi değerlendirin ![]() * * * Namazlara çok dikkat edin ![]() ![]() Rabbimiz buyuruyor ki: "Namaz kılanlar ki onlar namazlarında devamlıdırlar ![]() O namaz kılanlar cemiyetlerini bir namaz vaktinden diğerine kadar muhafaza ederler ![]() "Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) ALLAH'ı anarlar ![]() ![]() ![]() Rabbimiz bu ayet-i kerime ile bize bütün hallerimizde zikir üzere olmamız gerektiğini bildirmektedir ![]() ![]() * * * Tekrar başa dönecek olursak, "Hasene ile gelenler için hayır vardır ve onlar o günde korkudan emin kimselerdir" ayet-i kerimesini hiç aklımızdan çıkarmayalım ![]() O mahşer gününün fırtınalarını, dehşetini, korkularını iman ehl-i, salih amel işleyenlerde görecek, hatta korkudan titreyecekler ![]() ![]() -Korkma, o senin için değil, diyecekler ![]() Salih amel sahibi müminlere dehşeti görecek, sadece gördüklerinden korkacaklar ![]() * * * "Rablerinin huzuruna kötülükle gelen kimseler ise yüzükoyun cehenneme atılırlar ![]() ![]() Ayet-i kerimede kâfirlerin yüzlerinin zikredilmesinin özel bir anlamı var ![]() ![]() Mahşere, seyyie ile gelen kimse seyyiesi sebebiyle tepe takla cehenneme atılmadan önce feryadı figana başlar ![]() ![]() ![]() Bu haberlerden sonra Rabbimiz Habibine hitaben şöyle buyuruyor: "Ben ancak, bu şehrin, Mekke'nin Rabbine kulluk etmekle emrolundum ![]() ![]() ![]() Artık kim doğru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: Ben sadece uyarıcılardanım ![]() Mahmut ustaosmanoğlu |
![]() |
![]() |
|