![]() |
..Allah Beni Affeder..İbretlik Bir Hikaye.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ..Allah Beni Affeder..İbretlik Bir Hikaye..Allah Beni Affeder Adamın biri Şuayb peygambere: - "Allah benim birçok günahımı ve hatamı gördüğü halde beni lütuf ve keremiyle cezalandırmıyor ![]() Allah-ü Teala Şuayb´a söyle vahyetti: - "O kulum, ben bu kadar günah ettim de, Allah beni keremiyle cezalandırmıyor, diyor ![]() Ona söyle ki: Ey doğru yolu bırakarak, yanlışa yönelmiş adam! Sen tersini söylüyorsun ![]() Allah seni öylesine imtihan ediyor ve cezalandırıyor ki, senin günahtan kararmış simsiyah kalbin ve günahların etkisiyle zincirler içindeki bedenin bunu farkedemiyor ![]() ![]() ![]() Şuayb aleyhisselam Allah´ın kendisine bildirdiği sözleri "Allah beni cezalandırmıyor" diyen kimseye söyleyince, o günahkar kimse de güzel tesir uyandı ![]() Şuayb aleyhisselama sordu: - "Eger beni cezalandırıyorsa hani belirtisi?" Şuayb peygamber: - "Ya Rabbi! O adam bu söze karşı savunmada bulunuyor ve Senin verdiğin cezayı bilmek istiyor ![]() Cenab-ı Hak buyurdu: - "Ben settarim, örtücüyüm ![]() ![]() O itaat ettiğini sanıyor, oruç tutuyor, namaz kılıyor fakat namazdan, zekattan ve başka ibadetlerin hiç birinden zerre kadar zevk almıyor ![]() Yüksek ibadetlerde ve amellerde bulunuyor, fakat zerre kadar mutluluk duymuyor ![]() İtaatlerin mahsul vermesi için kalbde manevi bir zevk lazımdir ![]() * "Allah affeder" deyip günahta ısrar edenler en büyük yanlış içindedirler ![]() * Demir paslandığı gibi kalbler de kararir ![]() Kul bir günah işlediginde kalbde siyah bir leke oluşur ![]() ![]() Günahina devam eder ve tevbe etmezse nihayet o siyah noktalar kalbi simsiyah eder ![]() * İbadetin ruhu, özü, ibadetten zevk almaktır ![]() Eğer alınmıyor ise Allah´ın beğenmediğini anlayıp hemen tevbe etmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|