![]() |
HoşçakaL - Kazım Koyuncu |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
HoşçakaL - Kazım Koyuncuişte gidiyorum ![]() ![]() birşey demeden arkamı dönmeden şikayet etmeden hiçbirşey almadan birşey vermeden ![]() ![]() yol ayrılmış, görmeden gidiyorum ![]() ne küslük var ne pişmanlık kalbimde ![]() ![]() yürüyorum sanki senin yanında sesin uzaklaşır herbir adımda ![]()
![]() |
Cevap : HoşçakaL - Kazım Koyuncu |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : HoşçakaL - Kazım Koyuncu![]() ayak izim kalmadan gidiyorum gerdiğin tel kalbimde kırılmadı ![]() ![]() gönülkuşu şarkıdan yorulmadı bana kimse sen gibi sarılmadı ![]() ışığımız sönmeden gidiyorum ![]() hoşçakal ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : HoşçakaL - Kazım KoyuncuYaşasaydı daha nice güzel esere imza atacaktı şüphesiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu değerli paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler sevgili Gülgüzeli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : HoşçakaL - Kazım KoyuncuAlıntı:
İlginizden dolayı ben teşekkür ederim Sevgili [KAPLAN] (Amin) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : HoşçakaL - Kazım Koyuncu![]() Karadeniz müziği, Anadolu Rock, nitelikli müziğe inanlar, önemli bir ismi en verimli olabileceği dönemde yitirdi ![]() ![]() Karadeniz'in hırçın çocuğu diyorlardı ona; demokrasi adına atılan bir çok adımda müziğiyle, fikirleriyle yer alıyor; Fırtına Deresi'ne yapılacak santrali protestodan, insan hakları ihlallerine karşı çıkmaya kadar bir dolu etkinliğe destek veriyordu ![]() Müzikte de, birkaç halk müziği sanatçısının tekelinde kalmış Karadeniz bölgesinin müziğini, evrensel normlarda yayımlamayı deneyerek, önemli çıkış yapmıştı ![]() 1972 Artvin/Hopa doğumlu Koyuncu, yirmi yaşında Dinmeyen adlı müzik grubu'na katılmış, 1993'de Mehmedali Barış Beşli ile, Lazca müzik yapmak amacıyla Şuku grubunu kurmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() O günlerde grup elemanları Lazca dilinin yaşatılmasına rock yoluyla katkıda bulunmayı amaçladıklarını, rock müzikteki dinamizmle yöre insanının enerjisinin örtüştüğünü görünce heyecanlandıklarını anlatıyor, Lazca'nın rockın sert söyleyişine de uygun olduğunu belirtiyorlardı ![]() Dört yıl içinde Zuğaşi Berepe, kamuoyuna pek yansımasa da önemli işler yaptı ve konserlerle hedefini gerçekleştirmeye çalıştı ![]() ![]() Gruptaki eleman sayısı arttıkça müzikal yapı da güçlenmişti ![]() ![]() Zuğaşi Berepe, Va Mişkunan albümünden dört yıl sonra İgzas (Gidiyor) adlı albümüyle bu çabayı listelere taşıdı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup 2000'lerin başında dağılınca, kuruculardan Kazım Koyuncu yoluna tek başına devam etmeyi kararlaştırdı ve solo albümleri Viya (2002) ile Hayde'yi (2004) yayımladı ![]() ![]() ![]() Pes etmiyordu; tedaviyi sürdürürken Trabzonspor için marş bile yazmıştı ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1972 - Hopa'da doğdu ![]() ![]() 1989 - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi ![]() 1990 - Çağdaş Sanat Atölyesinde çalışmaya başladı ![]() 1991 - Ali Elver ile birlikte Dinmeyen müzik topluluğunu kurdu ![]() ![]() 1993 - Mehmedali Barış Beşli ile Dünyanın ilk ve tek Laz rock toplulugu ''Zuğaşi Berepe''yi kurdu ![]() 1995 - Zuğaşi Berepe ''Va mişk´unan'' 1996 - Dinmeyen ''Sisler Bulvarı'' 1998 - Zuğaşi Berepe ''Brüxel Live'' ve ''İgzas'' 2000 - ''Salkım Söğüt 2'' adlı ortak çalışma 2001 - İlk solo albüm ''Viya'' 2002 - Gülbeyaz dizi müzikleri 2003 - Kemal Sahir Gürel ile birlikte ''Sultan Makamı'' dizi müzikleri 2004 - İkinci solo albüm ''Hayde'' sanatçının popülaritesini daha da arttırdı ![]() Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka,Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri,büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz KOnserler dizisininde öncülüğünü yaptı ![]() 2004 ün sonlarında akciğer kanseri teşhisi konuldu ve tedavi görmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basında: Denizde Kararti Var |
![]() |
![]() |
#6 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Basında: Denizde Kararti VarDenizde Karartı Var ![]() Genç ömrüne sığdırdığın onca şeye karşın bir illet yapıştı yakamıza ![]() ![]() İllet deme illet deme ![]() ![]() ![]() Tamam tamam ama Trabzonspor diyeceğim, şut diyeceğim, ceza sahası diyeceğim ![]() ![]() Ben de sana bacakarası atacağım -gülüyor- Hemen boşa çıkarım ![]() ![]() ![]() Beni en iyi yerimden yakaladın kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() Lehçesi laz nakaratı bir futbol muhabbete girelim istiyorum Kazım ![]() ![]() Girelim bakalım ceza sahasına kıvrak çalımlarla ![]() Kıvraklık senin dilinde, müziğinde ![]() ![]() E futbol da bir çeşit müzik değil midir bizim için? Sen Ali Kemal için "Horon Oynar Gibi Çalım Atıyor" diye yazmıştın ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Hah, tam da böyle bir şey futbol bizim için ![]() ![]() Peki sonuç? Sonuç önemli mi kardeşim? Volkan geçen hafta senle yaptığı söyleşide "topun çizgiyi geçmesinden daha başka bir şeydir futbol benim için" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Trabzon'a özgü bir şey mi? Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trabzon deyince bir başka oluyorsun? İşte o başkalığımızdır Trabzon bizim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görürsün görürsün hastalık nedir ki? Şölen yeri olsun konserimiz ![]() ![]() ![]() Hee nedir ki? Ha konser ha kanser -gülüyor- Sakatlık topçunun en son düşüneceği şeydir ![]() ![]() Beni de müziğin futbolcusu say ![]() ![]() Nelerini verirdin diye sorayım o zaman? Notalarımı, parmak uçlarımdan akıp giden zamanı, yüreğimi ortaya koyardım ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle bir şeyler söylemiştin bir konserinin başında; Vigzartu, e ho, a gunze gzaşi cin cevorertu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet Zuğaşi Berepe yani Denizin Çocukları ![]() ![]() ![]() ![]() Yapma şimdi gelip geçmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben yüreğimden geçenlere bir biçim vermeye çalışıyordum şu çok bilmiş dünyada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniden topa girelim mi? E mecal mi bıraktın bizde? Koşacak halimiz mi var? Sen de göz presi yaparak oynarsın o zaman ![]() ![]() ![]() -gülüyor- Hep adına Efsane denilecek bir durumdur Trabzonspor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemiller, Hüseyinler, Bekirler, Necatiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz de sana güzel kardeşim biz de sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama görünen o ki "Denizde Kararti Var" ![]() ![]() ![]() Efsane kadro Şenol Necati -Takoz Cemil- Kadir Gökdeniz -Serdar -Hüseyin -Çaycı Ahmet- Ali Kemal Hüseyin -Fatih- Necmi *** 1972 Hopa doğumlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden terk ![]() 1992 Dinmeyen Müzik Grubu 1996 Sisler Bulvarı albümü 1993 Zuğaşi Berepe 1992-2005 200'ün üzerinde konser Albümler Hayde, Viya, Va Mişkunan, Salkım Söğüt, İgzas Dizi ve film müzikleri Sultan Makamı, Gülbeyaz Milliyet - 11 Mart 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
Şarkı Sözleri... |
![]() |
![]() |
#7 |
gülgüzeli
![]() |
Şarkı Sözleri...KAZIM KOYUNCU ŞARKI SÖZLERİ
NARİNO Ben deli oldum deli narino Tutun bağlayun beni Gideyirum buradan narino Kızlar ağlayun beni Bu dere yılan olsa narino Derdumi bilen olsa Oturup da ağlardum narino Yaşumi silen olsa Bu dere akar gider narino Taşlari yikar gider Ne ettum sevduğume narino Yuzume bakar gider Söz ve müzik: Mustafa Sırtlı ELLA ELLA Ella Ella metsz Ella Entu kağe viyella Entu kağin ağhçkenin yar A'sti kağsiyuz yalla Lusnika erand kişer Hayde ertag a'skişer Hedev çağh tsemer ge'lli yar Viyel ertag a'skişer Aye garmilig aye Modinida'l ar aye Modined kaoçana yar Cutme ğhavağ ar aye Covele'in oğnuke' Kukuliim kukuli Deve'g intsi im sevdan yar Yesa'l Astezun kuli ALLAH ALLAH Allah Allah büyük Allah Şu karşıki köy kalksa Karşı köyün kızları Beriki köye yallah Ay vurmuş güzel gece Gel gidelim bu gece Sonra yağmur kış olur Kalk gidelim bu gece Gel al yanaklım (allar giymiş) gel Yanındakini (arkadaşını) al da gel Yanındaki gelmezse Bir salkım üzüm al gel Covele'nin tepelerinde Yalnız gezen kuş gibiyim Verin bana sevdiğimi Ben de Allah'ın kuluyum Söz: Hemşin Halk Şarkısı Derleyen: Hikmet Akçiçek 3ira Bağis vordi vardi âiri Nana éira kogale 3ilvad moüod vamaéopu Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale Muöod mapşaliak teşi Nana éira kogale Süan üoropak ma omöopu Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale Si vardisu uçguku do Nana éira kogale Tişen goévangvrdişnero Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale TSİRA Bahçedeydim gül gördüm Tsira kız kurbanın olayım Koparmak istiyordum, koparamadım Nanaia kız kurbanın olayım Kırlangıçlar gibi Senin sevdan sardı beni Tsira kurbanın olayım Sen gülden daha güzelsin Bu yüzden tüm sözlerim, övgülerim Tsira kurbanın olayım
POTPORİ Moxtu kocelaxedu néana şüala méorida Nusalepe daşkimi bozope tisya vida Anderi na naşkvare axir oxori süani Mo var gokomocaman komoxtu orasüani E dumani dumani nay ulur mani mani Nana do babasüani nuüu oüodumani Pulera kodolodu toliti var iâiren Bozo şuri do guri ezmocepes maâiren Oy oy oy ax oy oy Nena do üaide: Anonimi Ğvandi Üaide, Mimiüi, Atinuri, Rize Xoron POTPORİ Geldi kondu nar bülbülü ile mtsorida Gelinler kızkardeşim kızlara kurban olayım Ander kalsın senin evin, ahırın Neden evlendirmiyorlar seni artık zamanın geldi Ey duman nereye gidiyorsun böyle çabuk çabuk Annen ile babanın dudakları değiyor mu birbirine Duman sardı her yanı göz gözü görmüyor Canımın içi sevdiğimi rüyalarda görüyorum Oy oy oy ah oy oy Söz ve müzik: Anonim (Laz Halk Şarkıları) ASİYE Ağasarın balını gel salını salını Adam cebinde taşır senin gibi gelini oy Asiye oy Oy Asiye Asiye tütün koydum kesiye Baban seni veriyi da bir bağa pırasiye oy Asiye oy Sis dağının başında yel püfür püfür esiyor Baban bu yıl kurbanı çifter çifter kesiyor oy Asiye oy Söz ve müzik : Ömer Akpınar
HAYDE Hayde gidelum hayde Dağa k'arayemişa Elun nişanlisina Ben nasil deyim hayde Çiktum çami budadum Endurdum yarisina Boyle sevdami olur Girsun yerun dibina K'izilağaç fidani Tepeden budanur mi İnsan sevduği yardan Bu k'adar utanur mi Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum Söz ve müzik: Anonim (Rize, Pazar) Kaynak kişi: Melek Akman Derleyen: Gökhan Birben
MOXEVİS KALO Mohevis kalo tinavo Dedas rad uzi şinavo Şeni tolebi gathovdnen Şen rağam dagarçinavo Hei gidi mohevis kalo Ra lamazi rama haro Netavi şeni alersit Vin ginda rom gaaharo Mohevis kalo,tinavo Netav rad zihar şinavo Moheve biçi gedzahis Çemtan tzamodi şinavo HEVİLİ KADIN Hevili kadın Tina! Annenle neden evde oturuyorsun? Senin yaşıtların evlendi Sen neden evde kaldın? Hey gidi Hevili kadın Sen ne güzel bir şeysin Acaba senin sevginle Kimi sevindirmek istiyorsun? Hevili kadın Tina Neden evde oturuyorsun? Hevili oğlan seni çağırıyor Benimle gel evime diye
alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : HoşçakaL - Kazım KoyuncuÖlüm Mavisinde,akında siyah keser Karadeniz çırpınır dalgaları köpük köpük Vahşet hırçın eser dağ yamaçları dökülür Eser fırtına kumlar savrulur Gözlerimde ışıklar kırılır Rüzgar önünde serçe tüy döken günde ölüm adın kalleş olsun Dalgalarında asi çocuk Ölmez büyür içimizde Düşman bir sırtlan girmiş sinsice Dişleri etimizde kemiriyor ha bire Ölmez asi çocuk ölmez yiğitler bizde ![]() Yusuf Ter 25 ![]() ![]() Saat 16:06 İsviçre |
![]() |
![]() |
|