Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hoşçakal, kazım, koyuncu

HoşçakaL - Kazım Koyuncu

Eski 02-27-2008   #1
gülgüzeli

HoşçakaL - Kazım Koyuncu

işte gidiyorum

birşey demeden

arkamı dönmeden

şikayet etmeden

hiçbirşey almadan

birşey vermeden

yol ayrılmış,

görmeden gidiyorum

ne küslük var ne pişmanlık kalbimde

yürüyorum sanki senin yanında

sesin uzaklaşır herbir adımda

Cevap : HoşçakaL - Kazım Koyuncu

Eski 02-27-2008   #2
gülgüzeli

ayak izim kalmadan gidiyorum

gerdiğin tel kalbimde kırılmadı

gönülkuşu şarkıdan yorulmadı

bana kimse sen gibi sarılmadı

ışığımız sönmeden gidiyorum

hoşçakal

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-27-2008   #3
[KAPLAN]

Yaşasaydı daha nice güzel esere imza atacaktı şüphesiz Kendisini açmış olduğunuz bu güzel konu sayesinde bir kez daha sevgiyle anıyoruz Allah günahlarını affetsin

Bu değerli paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler sevgili Gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-27-2008   #4
gülgüzeli

Alıntı:
[KAPLAN] tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yaşasaydı daha nice güzel esere imza atacaktı şüphesiz Kendisini açmış olduğunuz bu güzel konu sayesinde bir kez daha sevgiyle anıyoruz Allah günahlarını affetsin

Bu değerli paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler sevgili Gülgüzeli

İlginizden dolayı ben teşekkür ederim Sevgili [KAPLAN]

(Amin)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #5
gülgüzeli

Karadeniz müziği, Anadolu Rock, nitelikli müziğe inanlar, önemli bir ismi en verimli olabileceği dönemde yitirdi Otuz üç yaşındaydı Koyuncu; yıllardır müziğin içinde olmasına karşın 2000'li yıllarda Gülbeyaz, Sultan Makamı gibi televizyon dizilerine yazdığı müziklerle ünlenmişti

Karadeniz'in hırçın çocuğu diyorlardı ona; demokrasi adına atılan bir çok adımda müziğiyle, fikirleriyle yer alıyor; Fırtına Deresi'ne yapılacak santrali protestodan, insan hakları ihlallerine karşı çıkmaya kadar bir dolu etkinliğe destek veriyordu

Müzikte de, birkaç halk müziği sanatçısının tekelinde kalmış Karadeniz bölgesinin müziğini, evrensel normlarda yayımlamayı deneyerek, önemli çıkış yapmıştı

1972 Artvin/Hopa doğumlu Koyuncu, yirmi yaşında Dinmeyen adlı müzik grubu'na katılmış, 1993'de Mehmedali Barış Beşli ile, Lazca müzik yapmak amacıyla Şuku grubunu kurmuştu İki arkadaş bir yıl sonra aralarına İlhan Karahan ve Metin Kalaç'ı da alarak grubun adını Zuğaşi Berepe (Denizin Çocukları) dönüştürmüş ve 1995 başında Va Mişkunan (Bilmiyoruz) albümüyle Lazca rockın ilk örneğini vermişti Lazcayı yaşatmak amacıyla Lazca rock yapıyorlardı Plak şirketleri ise bu soundu 'Soft Laz Rock' diye tanımlıyordu

O günlerde grup elemanları Lazca dilinin yaşatılmasına rock yoluyla katkıda bulunmayı amaçladıklarını, rock müzikteki dinamizmle yöre insanının enerjisinin örtüştüğünü görünce heyecanlandıklarını anlatıyor, Lazca'nın rockın sert söyleyişine de uygun olduğunu belirtiyorlardı

Dört yıl içinde Zuğaşi Berepe, kamuoyuna pek yansımasa da önemli işler yaptı ve konserlerle hedefini gerçekleştirmeye çalıştı Bu etkinliklerden Brüksel konseri sırasında canlı kayıt edilen parçaları, kısıtlı sayıda bastırdıkları Bruxel Live (1998) adlı albümde bir araya getirdiler

Gruptaki eleman sayısı arttıkça müzikal yapı da güçlenmişti Kazım Koyuncu (vokal, akustik gitar), Cafer İşleyen (bass, vurmalılar, flüt), Gürsoy Tanç (elektrikli gitar), Uğurcan Sezen (klavye), Zülküfil Murat Dilek (davul), Metin Kalaç (kayıt) Lazcayı yaşatmanın yanında aşk şarkılarına katılan sert söylemli yapıtlar ve modern rock anlayışı üzerine oluşturdukları çizgiyle de kabul görmeye başlamışlardı

Zuğaşi Berepe, Va Mişkunan albümünden dört yıl sonra İgzas (Gidiyor) adlı albümüyle bu çabayı listelere taşıdı Yedi Lazca, bir Hemşince, bir de Türkçe sözlü parçadan oluşan albümün müzikal zenginliği, rockın çeşitli tonları arasında akıllıca gidip gelen sounduyla 1998'in en iyi yerli yapıtlarından biri oldu Lazca'nın öne çıktığı kültürel bir misyonun yanında sıkı bir rock albümü özelliği de taşıyordu İgzas (Parçaların Türkçe anlamları kapakta verilmişti) Bu albümde Kazım Koyuncu (vokal, gitar), Cafer İşleyen (bass, vurmalılar, flüt), Gürsoy Tanç (gitar), Uğurcan Sezen (tuşlular), Zülfikil Murat Dilek (davul), Mahmut Turan (tulum), Metin Kalaç (kayıt), Mehmedali Barış Beşli'den (vokal) oluşan grubun, doğayı katledecek Çamlıhemşin'deki Fırtına Deresi'nin üzerine yapılacak santrale karşı kampanyayı desteklemesi de İgzas'ın diğer bir özelliğiydi

Grup 2000'lerin başında dağılınca, kuruculardan Kazım Koyuncu yoluna tek başına devam etmeyi kararlaştırdı ve solo albümleri Viya (2002) ile Hayde'yi (2004) yayımladı Anadolu Rock'a kayan soundla ürettiği müziği kısa sürede büyük ilgi görüp, yaptıkları geniş kitlelere tam ulaşmaya başlamıştı ki hastalandı Koyuncu Akciğer kanserine yakalanmıştı

Pes etmiyordu; tedaviyi sürdürürken Trabzonspor için marş bile yazmıştı Ancak günden güne direnci zayıflıyordu; adına düzenlenen konsere çıkamamıştı Sonunda 25 Haziran tarihinde ajanslardan şöyle bir başlık düştü: 'Karadeniz'in genç sesi sustu'

( Müziğe çocukken, ortaokul birinci sınıfta, Mandolin çalarak başladım Sonra biraz gitara merak sardım İstanbul'da universiteye geldikten sonra muzikle yoğun olarak ugraşmaya başladım Profesyonel olarak 1992 yılından buyana muzikle ugraşıyorum İlk muzik grubunu 92'de kurduk "Dinmeyen" isminde Türkçe muzik yapan politik bir gruptu bu ( 96'da "Sisler Bulvarı" adlı bir albüm yaptıktan sonra grubumuz dağıldı) Dinmeyen'i kurduktan hemen sonra 93 yılında "Zuğasi Berepe (Denizin Çocukları)" isimli yeni bir grup kurduk Yani hem "Dinmeyen" devam ederken hem de bu grup devam etti "Zuğasi Berepe" ile 95'de "Va Mişkunan" (Bilmiyoruz), 98'de "İgsaz" (Gidiyor) isimli albumleri yaptık Sonra 98'in sonunda "Zuğasi Berepe" de dağıldı Ben o tarihten itibaren tek başıma muzik yapmaya devam ettim "Salkım Söğüt" isimli bir proje vardı Şuana kadar 4 tane çıktı "Salkım Söğüt" projelerinin ikincisinde, 3 şarkıyla yer aldım Ondan sonra 2001 yılında ilk solo albümüm "Viya"yı çıkardım) - ( Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz Kötü şeyler gördük Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük Biz de öldük Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik Teşekkürler dünya )

1972 - Hopa'da doğdu İlk, orta ve lise öğrenimini Hopa'da tamamladı
1989 - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi
1990 - Çağdaş Sanat Atölyesinde çalışmaya başladı
1991 - Ali Elver ile birlikte Dinmeyen müzik topluluğunu kurdu Aynı yıl Çağdaş Oyuncuların sahneye koyduğu ''Faşizmin korku ve sefaleti'' adlı oyunun müziklerini yaptı
1993 - Mehmedali Barış Beşli ile Dünyanın ilk ve tek Laz rock toplulugu ''Zuğaşi Berepe''yi kurdu
1995 - Zuğaşi Berepe ''Va mişk´unan''
1996 - Dinmeyen ''Sisler Bulvarı''
1998 - Zuğaşi Berepe ''Brüxel Live'' ve ''İgzas''
2000 - ''Salkım Söğüt 2'' adlı ortak çalışma
2001 - İlk solo albüm ''Viya''
2002 - Gülbeyaz dizi müzikleri
2003 - Kemal Sahir Gürel ile birlikte ''Sultan Makamı'' dizi müzikleri
2004 - İkinci solo albüm ''Hayde'' sanatçının popülaritesini daha da arttırdı
Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka,Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri,büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz KOnserler dizisininde öncülüğünü yaptı
2004 ün sonlarında akciğer kanseri teşhisi konuldu ve tedavi görmeye başladı25 Haziran 2005'de, 33 yaşında, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Basında: Denizde Kararti Var

Eski 03-12-2008   #6
gülgüzeli

Basında: Denizde Kararti Var

Denizde Karartı Var

Genç ömrüne sığdırdığın onca şeye karşın bir illet yapıştı yakamıza
İllet deme illet deme

Tamam tamam ama Trabzonspor diyeceğim, şut diyeceğim, ceza sahası diyeceğim
Ben de sana bacakarası atacağım -gülüyor-

Hemen boşa çıkarım
Beni en iyi yerimden yakaladın kardeşim Bir kere Trabzonspor deyince durur akan sular Bak yine heyecanlandım Bir Trabzonspor marşı yazmak, müziklemek istiyordum, o da "sanculu kunlerume" rastgeldi

Lehçesi laz nakaratı bir futbol muhabbete girelim istiyorum Kazım
Girelim bakalım ceza sahasına kıvrak çalımlarla

Kıvraklık senin dilinde, müziğinde
E futbol da bir çeşit müzik değil midir bizim için? Sen Ali Kemal için "Horon Oynar Gibi Çalım Atıyor" diye yazmıştın Liverpool maçıydı değil mi?

Evet 1975'te Liverpool'u 1-0 yendiğimiz maçta bekin karşısında horon oynamıştı ellerini kaldırıp
Hah, tam da böyle bir şey futbol bizim için Çıkacaksın sahaya ne kadar bize özgü fiziki durum varsa o maçın realitesi o olacak

Peki sonuç?
Sonuç önemli mi kardeşim? Volkan geçen hafta senle yaptığı söyleşide "topun çizgiyi geçmesinden daha başka bir şeydir futbol benim için" demişti Tam da böyledir Top çizgiyi geçse ne olur, geçmese ne olur? Sen neyin varsa ortaya koyuyorsun Horonun güzeliği, dağların soluğu devreye girer lazlar futbol oynamaya başladığında

Bu Trabzon'a özgü bir şey mi?
Evet Bakın Barcelona için neler söyleniyor Eğer bir bölgeyi bir coğrafyayı temsil etmek ve onun özelliklerini taşımaksa bir futbol takımına düşen, bunun Türkiye'deki adı Trabzonspor'dur Bu takımın bütün tartışmaların dışında bir havası, bir başkalığı vardır Öteki takımların da vardır ama Trabzon bir başkadır İnatçılığımız, oyunu çirkinleştirmeden futbol oynama isteğimiz tamamen bölgenin yöresel özelliklerine hizmet etmiştir Ya da etmelidir

Trabzon deyince bir başka oluyorsun?
İşte o başkalığımızdır Trabzon bizim En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk en acelesiz yanımızdır Trabzonspor Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz Ben göremem ama

Görürsün görürsün hastalık nedir ki? Şölen yeri olsun konserimiz
Hee nedir ki? Ha konser ha kanser -gülüyor-

Sakatlık topçunun en son düşüneceği şeydir Hastalık da bizim için öyle olsun
Beni de müziğin futbolcusu say Say ki içimin bayrakları havalansın Şöyle güzel bir çalım, iyi bir pas ceza alanının dışından, Trabzonspor'a puan kazandıracak bir gol şutu için nelerimi vermezdim ki?

Nelerini verirdin diye sorayım o zaman?
Notalarımı, parmak uçlarımdan akıp giden zamanı, yüreğimi ortaya koyardım Trabzonsporlu topçuların da öyle olmasını istiyorum

Şöyle bir şeyler söylemiştin bir konserinin başında; Vigzartu, e ho, a gunze gzaşi cin cevorertu Aynen şöyle demekti; "Denizin Çocukları" hoş geldiniz! Nasıl etkilenmiştim bilemezsin Gurbetteydim ve bize "Denizin Çocukları" diye seslenen bir genç vardı sahnede
Evet Zuğaşi Berepe yani Denizin Çocukları Taraftarları, sevenleri çok oldu o gurubun Sözleri senin deyiminle lehçesi lazca şarkılar yazdık Bir denemeydi, güzeldi, geldi geçti

Yapma şimdi gelip geçmez Sonra da devam etmiştin: "Hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar'a, ateş hırsızlarına, Ernesto 'Çe' Guevara'ya, yollara -yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz Her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik Teşekkürler dünya" Çok etkiliydi
Ben yüreğimden geçenlere bir biçim vermeye çalışıyordum şu çok bilmiş dünyada Çocukluğumu özlüyordum belki Karadeniz en talihsiz, en kötü kullanılan bölgelerden biridir Türkiye'de O kadar ilginç hikayeler vardır ki orada Bu da müziğimi belirledi giderek

Yeniden topa girelim mi?
E mecal mi bıraktın bizde? Koşacak halimiz mi var?

Sen de göz presi yaparak oynarsın o zaman
-gülüyor-

Hep adına Efsane denilecek bir durumdur Trabzonspor Örneğin hemen aklımıza dükalığın soluğunu kestiği zamanlar geliyor Necmiler, Ali Kemaller, Şenollar
Cemiller, Hüseyinler, Bekirler, Necatiler Çok iyi takımdı çok Öylesi bir daha gelmez Gerçi şimdi de iyi takım olduk Şenol hoca var artık Ona çok güveniyorum

Biz de sana güzel kardeşim biz de sana 27 Haziran'da hepimiz Harbiye'de Hey Gidi Karadeniz konserinde olacağız Kazım için
Ama görünen o ki "Denizde Kararti Var"

Efsane kadro
Şenol
Necati -Takoz Cemil- Kadir
Gökdeniz -Serdar -Hüseyin -Çaycı Ahmet- Ali Kemal
Hüseyin -Fatih- Necmi

1972 Hopa doğumlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden terk -Bir dalga gibi-
1992 Dinmeyen Müzik Grubu
1996 Sisler Bulvarı albümü
1993 Zuğaşi Berepe
1992-2005 200'ün üzerinde konser
Albümler
Hayde, Viya, Va Mişkunan, Salkım Söğüt, İgzas
Dizi ve film müzikleri
Sultan Makamı, Gülbeyaz
Milliyet - 11 Mart 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Şarkı Sözleri...

Eski 03-12-2008   #7
gülgüzeli

Şarkı Sözleri...

KAZIM KOYUNCU ŞARKI SÖZLERİ
  • BEN SENİ SEVDUĞUMİ
  • Ben seni sevduğumi dunyalara bildurdum

Endurdun kaşlaruni babani mi eldurdum
    En dereye dereye al dereden taşlari
    Geçti bizden sevdaluk al cebumden saçlari
    Kiz evunun onine sereceğum kilimi
    Oldi hayli zamanlar görmedum sevduğumi
    Yaz geldi bahar geldi açti yeşil yapraklar
    Ben sana doyamadum doysun kara topraklar
    Söz ve müzik: Maçkalı Hasan Tunç
    Solist: Şevval Sam
NARİNO

Ben deli oldum deli narino

Tutun bağlayun beni

Gideyirum buradan narino

Kızlar ağlayun beni

Bu dere yılan olsa narino

Derdumi bilen olsa

Oturup da ağlardum narino

Yaşumi silen olsa

Bu dere akar gider narino

Taşlari yikar gider

Ne ettum sevduğume narino

Yuzume bakar gider

Söz ve müzik: Mustafa Sırtlı

ELLA ELLA

Ella Ella metsz Ella

Entu kağe viyella

Entu kağin ağhçkenin yar

A'sti kağsiyuz yalla

Lusnika erand kişer

Hayde ertag a'skişer

Hedev çağh tsemer ge'lli yar

Viyel ertag a'skişer

Aye garmilig aye

Modinida'l ar aye

Modined kaoçana yar

Cutme ğhavağ ar aye

Covele'in oğnuke'

Kukuliim kukuli

Deve'g intsi im sevdan yar

Yesa'l Astezun kuli

ALLAH ALLAH

Allah Allah büyük Allah

Şu karşıki köy kalksa

Karşı köyün kızları

Beriki köye yallah

Ay vurmuş güzel gece

Gel gidelim bu gece

Sonra yağmur kış olur

Kalk gidelim bu gece

Gel al yanaklım (allar giymiş) gel

Yanındakini (arkadaşını) al da gel

Yanındaki gelmezse

Bir salkım üzüm al gel

Covele'nin tepelerinde

Yalnız gezen kuş gibiyim

Verin bana sevdiğimi

Ben de Allah'ın kuluyum

Söz: Hemşin Halk Şarkısı

Derleyen: Hikmet Akçiçek

3ira Bağis vordi vardi âiri

Nana éira kogale

3ilvad moüod vamaéopu

Nanaia éira kogale

3ira éira nanaia éira kogale

Muöod mapşaliak teşi

Nana éira kogale

Süan üoropak ma omöopu

Nanaia éira kogale

Si vardisu uçguku do

Nana éira kogale

Tişen goévangvrdişnero

Nanaia éira kogale

TSİRA

Bahçedeydim gül gördüm

Tsira kız kurbanın olayım

Koparmak istiyordum, koparamadım

Nanaia kız kurbanın olayım

Kırlangıçlar gibi

Senin sevdan sardı beni

Tsira kurbanın olayım

Sen gülden daha güzelsin

Bu yüzden tüm sözlerim, övgülerim

Tsira kurbanın olayım

• Söz: Anonim(megrelce)
  • Müzik:İ Bobohidze

Düzenleme: İberya Özkan, Kazım Koyuncu
  • Uy aha(enstumantal) Gülbeyaz dizi müziği
  • Müzik: Kazım Koyuncu
    Düz Horon: Anonim
  • GELEVERA DERESİ
  • Koyverdun gittun beni Allah'undan bulasun
    Kimse almasun seni yine bana kalasun
    Sevduğum senun aşkın ciğerlerumi dağlar
    Hiç mi duşunmedun sen sevduğun boyle ağlar
    Gelevera deresi iki dağun arasi
    Yuzunden silinmesun piçağumun yarasi
    Söz ve Müzik: Anonim
    Düet: Şevval Sam

POTPORİ

Moxtu kocelaxedu néana şüala méorida

Nusalepe daşkimi bozope tisya vida

Anderi na naşkvare axir oxori süani

Mo var gokomocaman komoxtu orasüani

E dumani dumani nay ulur mani mani

Nana do babasüani nuüu oüodumani

Pulera kodolodu toliti var iâiren

Bozo şuri do guri ezmocepes maâiren

Oy oy oy ax oy oy

Nena do üaide: Anonimi

Ğvandi Üaide, Mimiüi, Atinuri, Rize Xoron

POTPORİ

Geldi kondu nar bülbülü ile mtsorida

Gelinler kızkardeşim kızlara kurban olayım

Ander kalsın senin evin, ahırın

Neden evlendirmiyorlar seni artık zamanın geldi

Ey duman nereye gidiyorsun böyle çabuk çabuk

Annen ile babanın dudakları değiyor mu birbirine

Duman sardı her yanı göz gözü görmüyor

Canımın içi sevdiğimi rüyalarda görüyorum

Oy oy oy ah oy oy

Söz ve müzik: Anonim (Laz Halk Şarkıları)

ASİYE

Ağasarın balını gel salını salını

Adam cebinde taşır senin gibi gelini oy Asiye oy

Oy Asiye Asiye tütün koydum kesiye

Baban seni veriyi da bir bağa pırasiye oy Asiye oy

Sis dağının başında yel püfür püfür esiyor

Baban bu yıl kurbanı çifter çifter kesiyor oy Asiye oy

Söz ve müzik : Ömer Akpınar

• FADİME
  • Dünya benum sanırdım meğersem yanılmışım

Felek gözün körolsun ne kadar geç kalmışım

En dereye dereye dere belune gelsun

Benden başka seversen iki gözün kör olsun

Ha bu akan dereler hep gözümün yaşidur

Sevup da alamamak ölümün gardeşidur

Mektup yazdım karadan dağlar kalksun aradan

Kavuşmaya çare yok kavuştursun yaradan

Duman geldi da çokti oy dağlarum dağlarum

Siz orada oturun ben burada ağlarum

Başundaki puşinun dali var çiçeği yok

Benum deli gonlümun senden geçeceği yok

Yayladan ki yurudum hava güneşli idi

Arkama bakamadum gözlerum yaşli idi

Oy duman kara duman çiksana yollarumdan

Düştum yolun altina tutsana kollarumdan

Bi k'arak'uş ağlayi taş vurmiş kanadına

Ağlama k'ara k'uşum düşmanun inadına

Oy Fadime'm Fadime'm ne da güzel adun var

Eskiden sevdan idi şimdi baldan tadun var

Etekluğun altina pantol geyiliyi mi

Yaktun ha beni yavrum adam yakiliyi mi?

Söz ve müzik: Anonim
  • DENİZDE K'ARARTİ VAR
  • Denizde k'ararti var bu gelen k'ayik midur
    Ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur
    Oy dumanlar dumanlar hep dağlari sardunuz
    Yureğumun derdini bilsenuz ağlardunuz
    K'arardi K'aradeniz taşti bu yana taşti
    Haber verun yarume gyozlerum doldi taşti
    Gemi mil ilen olur sevda dil ilen olur
    Guzeller çok var ama meyil birine olur
    Söz ve müzik: Anonim

HAYDE

Hayde gidelum hayde

Dağa k'arayemişa

Elun nişanlisina

Ben nasil deyim hayde

Çiktum çami budadum

Endurdum yarisina

Boyle sevdami olur

Girsun yerun dibina

K'izilağaç fidani

Tepeden budanur mi

İnsan sevduği yardan

Bu k'adar utanur mi

Endum dere duzina

Aşlamayi aşladum

Sevdaluk eyi şeydur

Ben da yeni başladum

Söz ve müzik: Anonim (Rize, Pazar)

Kaynak kişi: Melek Akman

Derleyen: Gökhan Birben

• SELİMİNA
  • Avlas üani şüala celevuluûi
    Gugum elibi do wariş uluûi
    Hindoy va maüitxu si nak uluûi
    Mo moğodi haşo e beymuradi
    Müzik:Selim Bölükbaşı
    Girişte okunan destan Rize, Pazar(Atina)'nın Ûalvat köyünden Harun Bölükbaşına aittir
    Kaynak kişi: Sultan Bölükbaşı
    Seslendiren: Selim Bölükbaşı
MOXEVİS KALO

Mohevis kalo tinavo

Dedas rad uzi şinavo

Şeni tolebi gathovdnen

Şen rağam dagarçinavo

Hei gidi mohevis kalo

Ra lamazi rama haro

Netavi şeni alersit

Vin ginda rom gaaharo

Mohevis kalo,tinavo

Netav rad zihar şinavo

Moheve biçi gedzahis

Çemtan tzamodi şinavo

HEVİLİ KADIN

Hevili kadın Tina!

Annenle neden evde oturuyorsun?

Senin yaşıtların evlendi

Sen neden evde kaldın?

Hey gidi Hevili kadın

Sen ne güzel bir şeysin

Acaba senin sevginle

Kimi sevindirmek istiyorsun?

Hevili kadın Tina

Neden evde oturuyorsun?

Hevili oğlan seni çağırıyor

Benimle gel evime diye

• Söz ve müzik: Gürcü Halk Şarkısı
  • Hevi, Gürcistan'da yüksek bir bölgenin adıdır ve vadi anlamına da gelmektedir Bu şarkıda düzenlemeler İberya Özkan, vokaller ve enstruman çalımları Gürcü müzisyen dostlarımız Nugzar, Roland, Bayar ve İberya tarafından yapılmıştır
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #8
gülgüzeli

Ölüm

Mavisinde,akında siyah keser
Karadeniz çırpınır dalgaları köpük köpük
Vahşet hırçın eser dağ yamaçları dökülür

Eser fırtına kumlar savrulur
Gözlerimde ışıklar kırılır
Rüzgar önünde serçe tüy döken günde
ölüm adın kalleş olsun

Dalgalarında asi çocuk
Ölmez büyür içimizde
Düşman bir sırtlan girmiş sinsice
Dişleri etimizde kemiriyor ha bire
Ölmez asi çocuk ölmez yiğitler bizde

Yusuf Ter 250605
Saat 16:06 İsviçre

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #9
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #10
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #11
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #12
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #13
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #14
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-12-2008   #15
gülgüzeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com