![]() |
Karun Kardar Zengink Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karun Kardar Zengink OlmakBugün dünyanın bazı coğrafyalarında insanlık onuruna yakışmayacak derecede sefalet içinde yaşayan yoksullar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an-ı Kerim, dünyadaki yoksullara ilgisiz kalan servet sahiplerine ibret olması için Karun'un zenginliğini anlatmış, sonunda bunca servetiyle yerin dibine batışına da (yoksullara ilgisiz kalan) servet sahiplerinin dikkatlerini çekmiş ![]() ![]() ![]() Onca varlığına rağmen yoksullara el uzatmayan Kârun'a bir gün Hz ![]() "Rabbimiz kimi insanları varlıkla kimini de yoklukla imtihan eder ![]() ![]() "Ben bu serveti kendi emeğimle kazandım, yoksula yardım etmek borcunda değilim!" diyerek de sefalet içinde inleyenlere ilgisiz kalmaya devam etmişti ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey insanlar beni dinleyin!" diyerek herkesi kendine baktırır, ama söyleyeceği sözün gerisini getiremez ve gözleri yaşlarla dolu, gerçeği anlatmaya başlar: "Kârun bana, Musa'ya iftira etmem için bir kese dolusu altın verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kârun'un işi peygambere iftiraya kadar vardırışı, Allah'ın (cc) gayretine dokunur ![]() ![]() "Ya Rab, kendisine ikram edilen bunca servetin gereğini yerine getirmeyip de işi senin peygamberine iftiraya kadar götüren Kârun'a layık olduğunu ver; ki vereceğin bu ceza, kendinden sonra gelecek -yoksullara yardım etmeyen- tüm zenginlere de ibret olsun!" Merkezi tam da Karun'un çiftliği olan dehşetli bir deprem olur ![]() ![]() "Ya Musa! beni kurtar, yoksullara fazlasıyla yardımda bulunacağım"dır ![]() Artık çok geçtir ![]() Kârun, o çok sevdiği servetinin altında kalarak boğulmuş, serveti -kendisiyle beraber- yerin dibine batmış, evinin yerinde devasa bir krater oluşmuştur ![]() ![]() Bir gün Rabbimiz yine de Hz ![]() ![]() Dün Karun'un yerinde olmak isteyen insanlar, onun yerin dibine aşağı batışını gözleriyle gördükten sonra artık, 'İyi ki Karun gibi zengin değiliz' diyerek hallerine şükrettiler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|