![]() |
{ Eğitim Mi Önemli Cibiliyet Mi ? } |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() { Eğitim Mi Önemli Cibiliyet Mi ? }Padişah vezire sormuş: vezir! demiş cibiliyetmi egitim mi ? -eğitim mi önemli cibiliyet (soy-sop-mezhep) mi? vezir düşünmeden cevap vermiş: -cibiliyet padişahım ![]() padişah memleketin her yerine tellallar çağırtmış ![]() -duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine yüz kese altın ![]() ![]() ![]() en iyi hayvan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış ![]() padişah hayvan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretebilirsin? -altı ayda öğretirim padişahım ![]() altı ay dolmuş, huzura alınmış ![]() padişah: -öğrettin mi? -öğrettim padişahım ![]() saray erkanı toplanmış, kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, tam vezirin önüne gelmiş; padişah yine vezire sormuş: vezir! demiş ![]() -eğitim mi önemlidir cibiliyet mi? vezir padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinde hazır tuttuğu fareyi yere bırakmış ![]() başlamış ![]() ![]() vezir cevap vermiş ![]() -cibiliyet padişahım ![]() Önüne bir fare düştüğünde, eline bir fırsat geçtiğinde, çıkarı için vatanını satmaktan,halkını harcamaktan tereddüt etmeyecek yüksek eğitimli kedilerden, Rabbimiz bu memleketi, bu milleti muhafaza kılsın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|