![]() |
Bir Şiir'in Sıcak Yüregine Bırak Sevgimi, Şair Görmesin... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Bir Şiir'in Sıcak Yüregine Bırak Sevgimi, Şair Görmesin...![]() Yüreğin nereye denk düşerse, oraya koy beni gülüm ![]() Oraya götür nereye giderse ![]() Ey gül, ey güller güzeli gül ![]() ![]() Dikenli de olsa da sevda yolları ![]() ![]() ![]() Kanasa da yüreğin, gözyaşı olup aksa da gözlerinde damla damla hasret ![]() Yalnızda kalsan kalabalıkların ortasında, üşüse de sesin, yüreğinin en sıcak yanına koy beni gülüm ![]() ![]() ![]() Özlem düğümlenirse gözlerine, bırak yeşersin sevda göğsünde ![]() ![]() ![]() Bırak gül kokusuyla yıkansın gül tenin ![]() ![]() Sevgiden başka silahım yok benim ![]() Silahsızım kuşları vurulmuş bir gökyüzünde ![]() Ben öleceğim gülüm kimse bilmesin, eski ve derin bir anıya göm beni, kimse görmesin ![]() ![]() Üşümesin gözlerimde umudu sokakta kalmış kimsesiz çocuklar, susuz kalmış ayışığı tomurcukları ![]() Yaralıyım ![]() ![]() karakıştayım, odam soğuk, aşım yok, suyum yok ![]() Yaralarımı saracak kimsem yok senden başka ![]() ![]() ![]() Ben öleceğim gülüm kimse görmesin, bir çınar ağacının gölgesine göm beni bahçe bilmesin ![]() ![]() Gecelerime yağmurlar damladı, ıslandı duygularım, üşüdüm, yağmur oldum kendime, kar oldum uzak dağlara düştüm ![]() Hangi bahara tutunduysam alıp götürdü umutlarımı kış ![]() Ardından gozlerimi de alıp gitti zemheriler, kör kaldım ![]() ![]() Yüreğinin yangınında incecik yağmurlara al götür beni gülüm Sevdalara, bulutlara, rüzgarlara götür ![]() Ben öleceğim gülüm kimse görmesin, bir gül bahçesinin en gizli yanına göm beni, bağban bilmesin ![]() Bil ki, ne ağlamak için yağmuru bekliyorum artık ne de yaşamak için baharı ![]() Sevinmek, gülmek unuttuğum eski bir şarkı şimdi, her gece dudaklarımda sızlayıp üşüyen ![]() Ben öleceğim gülüm kimse bilmesin, yüreğinin gül yanına koy beni, kimse görmesin ![]() ![]() Bir zamanlar gökmavisi bir çiçekti yüzün yüzümde, ıssız dağbaşlarında bir rüzgarın sesini duyardım, bir de senin ![]() ![]() ![]() Neye dokunsam tenindi, nereye tutunsam ellerin ![]() Nereye sığınsam yüreğindi Her seher yağmurun yağmadığı ülkelere sevda rüzgarlarıyla gözyaşlarından inci taneleri getirirdin yanan yüreğime damla damla ![]() Şimdi aynalarda saklı bir gölge gibi, içimizde saklı kaldı o sevdanın derin izleri ![]() ![]() ![]() Nereye baksak gözlerimiz biraz esrik, biraz hercai, nereye gittiğimizi ne yaptığımızı bilmeden dolaşıyoruz eski anıların geçtiği yerleri ![]() ![]() Ben öleceğim gülüm kimse bilmesin, yüreğinin gül yanına koy beni kimse görmesin Acılar savuruyor şimdi anılarımızı, bilmediğimiz yolculuklara çıkıyoruz her gece ![]() ![]() ![]() Rüzgarlara bırakıp hayallerimizi, şiirler savuruyoruz karanlığa ![]() Umutsuzca bir uçurum kenarından kendimizi boşluğa bırakarak ![]() ![]() ![]() sevgiden, yarından yana ![]() ![]() ![]() Tut ki, hiç yaşamadık biz, türküler söylemedik esen rüzgarlara Bırak ak çiğdemler düşsün saçlarımıza elem renginde, kar bilmesin ![]() ![]() ![]() ![]() Söylenecek son birkaç sözdür belki dilimizde düğümlenen ve duyguların çözüldüğü yerden telleri kırık bir kemanın göksünden inleyip sızarak ve sızlayarak içimize gömülen zifiri gecelerde ![]() ![]() Lacivertlerin üstünü siyah düşlerle örttüğü yalnızlığımızın, içimizde saklı sesleri vururken yorgunluğumuzu, ![]() Her keman sesi biraz kederlidir gülüm inleyen tellerinden ![]() ![]() ![]() Belki bıkmıştır bizim gibi eskimiş, esrimiş yorgun kederli sesinden ![]() ![]() ![]() ![]() Sonbaharın soluk yanaklarına şarkılarını üflerken rüzgar kırık bir keman telinde bırak sızlayıp dursun ömrümüz ![]() Ben öleceğim gülüm kimse bilmesin, bir sonbahar yaprağının ürpertisine koy beni, oğlunu yitirmiş bir babanın gözlerindeki derin hüzne, yüzümdeki küskün kedere, bir kemanın acıklı iniltisine koy beni, rüzgar duymasın ![]() ![]() ![]() ![]() Ben öleceğim gülüm kimse bilmesin, bir dağbaşı yanlızlığının ıssızlığına göm beni, sular bilmesin ![]() Bir şiir'in sıcak yüregine bırak sevgimi, şair görmesin ![]() ![]() ![]()
|