![]() |
Çakmak Ve İmtihan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çakmak Ve İmtihanTrende yanyana oturduğumuz adam, karşımızdaki delikanlıya nutuk çekiyor ve: - Sigara efkâr dağıtır, diyordu ![]() ![]() Çocuk adamın kendisine uzattığı sigarayı kibarca reddederek: - Sağ olun, diye cevap verdi ![]() ![]() - Amma yaptın ha, dedi adam ![]() Bu laflar çevremizdeki yolcuların gülüşmelerine yol açmış, benimse fena halde canımı sıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: - Her halde sen aslan sütü de kullanmazsın, diye devam etti ![]() Delikanlı, onun içkiden bahsettiğini anlamıştı ![]() Bu sefer susmayıp: - Bira dâhil bütün içkiler haramdır, dedi ![]() ![]() Konuşmaları benim olduğu kadar ayakta seyehat eden yolcuların da dikkatini çekmiş olmalıydı ![]() ![]() Adam, alaycı bir ifadeyle: - Amma tutucu bir insansın be kardeşim, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk yine susmayı tercih etti ![]() ![]() ![]() - Cehennem korkusundan dünyanın bütün zevklerinden mahrum kalıyorsunuz, dedi ![]() Dayandığım yerden doğrularak adama baktım ![]() Bu sefer bana dönerek, - Ne dersin dostum, dedi ![]() Sinirlerim iyice tepeme çıkmıştı ![]() - Gerçekten cesur bir insanmışsınız, dedim ![]() - Pek korktuğumu söyleyemem, diye cevap verdi ![]() Böyle diyerek koltuğuna biraz daha gömüldü ve cam kenarındaki sigarasına doğru uzandı ![]() - Buyurun, dedim ![]() ![]() Paketten büyük bir pozla çıkarttığı sigarasını çakmaktan adeta fışkıran aleve doğru uzatırken, - Hayır, dedim, sigaranızı değil, parmağınızı uzatın ![]() - Anlayamadım, dedi ![]() - Cehennemde yanmaktan korkmadığınızı, bundan daha iyi nasıl gösterebilirsiniz? Dedim ![]() ![]() Adam ne diyeceğini şaşırmıştı ve bir saat işleyen çenesi, adeta tutulmuştu ![]() - İneceğim istasyona geldim, diyerek ayağa kalktı ve kalabalığı yararak gözden kayboldu ![]() Çakmağın bende kaldığını, adam gittikten sonra farkettim ![]() ![]() Çakmağı ona doğru uzatırken, - Sigara içmiyorsun ama çakmak sende kalsın, dedim ![]() ![]() [ Cüneyd Suavi ] |
![]() |
![]() |
|