Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyalık, işler, sayılır

Hangi İşler Dünyalık Sayılır. ?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hangi İşler Dünyalık Sayılır. ?

Hangi işler dünyalık sayılır?

26 Aralık 2005 Pazartesi

Hindistan evliyasından Ferideddin-i Genc-i Şeker hazretleri, bir gün mahallenin gençleriyle sohbet ederken;

- Dünyalık işlerin Hak teala indinde hiçbir kıymeti yoktur, buyurdu

Gençler;

- Hangi işler dünyalık sayılır? dediler

- Ahirette faydası olamayan her şey dünyalıktır, buyurdu

Sordular yine:

- Efendim, kul hakkı sadece maddî şeylerde mi olur?

- Hayır, maddî olmayan kul hakları da vardır, buyurdu

Misal istediler

- Mesela “Gıybet” kul hakkına girer, buyurdu Ayrıca, “Su-i zan, kalp kırmak”, hatta “Mümine sert bakmak” bile kul hakkıdır

Müminin iki ziyneti

- Efendim, geçenlerde “Mümini süsleyen iki ziynet var” demiştiniz Onlar neydi? diye sordular

Buyurdu ki:

- Biri “Tevazu”, öbürü”Hayâ” ve “edep”tir

Bir gün de bir talebesi;

- Efendim, benden küçük bir kardeşim var Annem onu sabah namazına kaldırmıyor Bu yaptığı doğru mu? diye sordu

- Çok yanlış, buyurdu Annene söyle, bir anne çocuğunu namaza kaldırmıyorsa, onu kendi eliyle ateşe atıyor demektir

Boş işlerle uğraşmak

Bir gün de;

- Allahın bir kulunu sevmediğinin alâmeti nedir ? diye sordu bir genç

- Onun, ne dine, ne de dünyaya faydası olmayan boş işlerle uğraşmasıdır, buyurdu

- Efendim, bir arkadaşım var, namazını kılmıyor Onun durumu nedir?

- Çok tehlikeli Zira namaz vakti geçerken kılmadığı için üzülmeyenin imânı gider oğlum Ona söyle, mutlaka kılsın namazını

- Peki efendim, güzel ahlâk nedir?

- Kimseye yük olmamak, bilakis herkesin yükünü çekmektir

- Buna nasıl kavuşulur hocam?

- Haramlardan sakınmakla, buyurdu Böyle yapanların kalbi temizlenir, ihlası artar

kaynak; abdullatif uyan / türkiye

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com