![]() |
kur'an -ı kerimi okuyan genç |
![]() |
![]() |
#1 |
MoNaRoZa
|
![]() kur'an -ı kerimi okuyan gençBirgenç hafızlığını tamamlarken hergün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder ![]() ![]() -''Evladım! Biliyorsun Kur'an,indiği gibi okunmalıdır ![]() ![]() Genç gider ve Kur'an'ı hocasına okuyormuş gibi okur ![]() -''Efendim, bu gece yarısına kadar Kur'an'ın ancak yarısını okuyabildim ![]() ![]() Bunun üzerine hocası : -''Pekala bu gecede EFENDİMİZ'E okuyor gibi oku!''emrini verir ![]() Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebiler Serveri'ninhuzurun da olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur ![]() ![]() -''Bugün de o emin melek Cebrail'in Efendimiz'e (S ![]() ![]() ![]() ![]() Talebesi ertesi gün : -''VALLAHi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim ![]() ![]() Üstadı son adımı atar: -''Evladım! Şimdide onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz'in huzurunda okuyor gibi oku!Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor!'' Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der : -''Üstadım! Fatiha'dan başladım ilk ayetleri okudum;ama 'İyyake na'budu'demeye bir türlü dilim varmadı ![]() ![]()
![]() |
|