![]() |
Annesini Üzen Gence Yapılan Kabir Azabı!. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annesini Üzen Gence Yapılan Kabir Azabı!.![]() Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) Selman-ı Farisî hazretleri ile kabristana gitmişlerdi ![]() ![]() - Ya Hayrelbeşer! Ağlamanızın sebebi nedir? dedi ![]() - Bu kabirde yatan bir delikanlıdır; ona şiddetli azap olunmaktadır ![]() ![]() ![]() “O, BENİM OĞLUMUN KABRİ” Selman-ı Farisî hazretleri gidip hazreti Bilâl’e durumu anlattı, o da bütün Medine ahalisine duyurdu ![]() ![]() ![]() Medineliler bölük bölük kabristana gelmeye başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra elinde asası olduğu halde yaşlı bir kadın geldi, Peygamber Efendimizin başında beklediği kabrin yanına yaklaşıp durdu ![]() - Burada yatan senin neyin olur? diye sordu ![]() ![]() - Oğluna dargın mı idin? diye sordu ![]() Kadıncağız dargın olduğunu söyledi ve oğlunun kendisine yaptığı eziyeti şöyle anlattı: - Bir gece eve geç gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz, ihtiyar kadına; - Oğlunun hâline bir bak! Eğer sen hakkını helâl etmezsen oğlun kıyamete kadar bu azabı çekecek, ondan sonra da cehennem azabı çekecek, diyerek gözlerinden dünya perdesini kaldırdı ![]() “BEN HAKKIMI HELAL ETTİM” Kadın, oğlunun bu hâlini görünce dayanamadı; - Ya Rabbi! Oğlumu affet, ben ona hakkımı helâl ettim, diye Allah’a yalvarmaya başladı ![]() Cenab-ı Hak da o andan itibaren hemen ondan kabir azabını kaldırıp, başka bir günahı olmayan bu gencin kabrini, cennet bahçesine çevirdi ![]() Peygamber Efendimiz; - Siz kabri ne zannettiniz, kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe, ya cehennem çukurlarından bir çukurdur, buyurdular ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|