![]() |
Ebu Hureyre İle Şeytan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebu Hureyre İle ŞeytanEBU Hureyre (ra) anlatıyor: Resul-i Ekrem (sav) beni ramazanda toplanan fitreleri korumakla görevlendirmişti ![]() ![]() ![]() - Ben çok fakir biriyim deyince ona acıdım ve bıraktım ![]() - Ebu Hureyre! Dün gece tutsağın ne yaptı? Diye sordu ![]() - Ya Rasulullah! İhtiyaç içinde bulunduğunu, çocukları olduğunu söyleyince haline acıdım ve onu serbest bıraktım, dedim ![]() - O sana yalan söyledi, tekrar gelecek, buyurdu ![]() ![]() ![]() - Ben seni Allah'ın Elçisinin huzuruna çıkaracağım, dedim ![]() - Ne olur beni bırak gerçekten yoksul biriyim ![]() ![]() ![]() - Ebu Hureyre! Dün gece tutsağı ne yaptın? diye sordu ![]() - Ey Allah'ın Elçisi! Bana yine ihtiyaç içinde bulunduğunu, çocukları olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() Ben de yine gelmesini bekledim ![]() ![]() Efendimizin huzuruna çıkaracağım ![]() - Beni bırakırsan sana çok faydalı sözler öğretirim ![]() ![]() ![]() Öğrettiği cümleler üzerine onu salıverdim ![]() ![]() - Ey Allah'ın Elçisi! O adam bana fayda verecek bazı sözler öğreteceğini söyleyince onu serbest bıraktım, dedim ![]() ![]() Ben de: - Yatağına girince ‘Allahu lâ ilahe illa hüvel' hayyü'l kayyum'u başından sonuna kadar oku, o zaman Allah senin yanına devamlı bir koruyucu verir, sabaha kadar şeytan sana yaklaşamaz, dediğini söyledim ![]() ![]() - Hayır, bilmiyorum Ya Rasulullah, dedim ![]() - O şeytandı, buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
|