Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, içerisinde, israil, vardi

Beni İsrail İçerisinde Bir Adam Vardi.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beni İsrail İçerisinde Bir Adam Vardi.

Imam Cafer-i Sadik (as)'dan söyle nakledilmistir:

Beni Israil içerisinde bir adam vardi ki asla dünyaya kendini bulastirmamisti

Bir gün Seytan kendi avenesini yanina çagirarak söyle dedi: Içinizden kim bu adami aldatabilir?

Birisi Sen bu isi bana birak dedi Seytan sordu: Onu nasil aldatmayi düsünüyorsun? O da Kadinlar yoluyla dedi

Seytan Hayir sen bu isi beceremezsin Zira o kadinlarla hasir nesir olmadigi için bu hile onu kandiramaz dedi

Bir digeri Ben onu sarap ve ayyaslik yoluyla kandirabilirim dedi Seytan yine Hayir dedi

Zira o bu tür seylere meyleden birisi degildir Baska birisi Ben onu hayir ameller yoluyla kandirabilirim

deyince, Seytan Iste sen bu isi becerebilirsin dedi Ardindan onun ibadet ettigi yere geldi Karsisina geçip namaza durdu

Abid olan sahis uyudugu zamanlarda dahi o uyumuyor ve zahirde ibadete devam ediyordu

O adam ibadetten yorulup istirahat ettiginde dahi, o seytan askeri yine ibadete devam ediyordu

Bunu gören abid kendisini onun yaninda oldukça degersiz görmeye basladi ve bilahare yanina gidip ona sordu:

Ey Allah'in kulu, ne yaptin ki ibadet etmege böylesine güç kazandin?

Seytan askeri cevabini vermedi tekrar sordu yine cevabini vermedi

Üçüncü defa yine sorunca, su cevabi verdi: Ey Allah'in kulu ben bir günah yaptim; sonra ondan tevbe ettim

Simdi ne zaman o günahi hatirliyorsam, ibadet yapmaya daha çok güç kazaniyorum Bunu duyan abid Hangi günahi isledin,

söyle de ben de yapayim ve namazima ibadete daha bir güç kazanayim Seytan, dedi ki kalk ve sehre git;

filan meshur fahiseyi sor ve ona giderek iki dirhem ver ve onunla zinada bulun Adam ben iki dirhemi nereden bulayim dedi

Ben dirhemin ne oldugunu bile bilmiyorum Seytan ona iki dirhem verdi; o da üzerindeki abayi basina çekerek sehre geldi

Kadinin evini halka sordu Insanlar da herhalde kadina ögüt vermek istiyor zanniyla kadinin evini kendisine gösterdiler

Eve gidince iki dirhemi verip istegini iletti Kadin da hazirlanmaya basladi Bu arada adamin durumu dikkatini çekti ve

Su ana kadar senin durumunda olan biri benim yanima gelmemisti Kendinden biraz bana bahseder misin? dedi

O da bu isten hedefini kendisine anlatti Kadin Ey Allah'in kulu dedi, günahi terk etmek, tevbe etmekten daha kolaydir

Herhalde sana bu telkinde bulunan seytanmis Insan sekline girerek seni kandirmak istemis

Simdi yerine dönersen onu yerinde bulamazsin Abid kadinin bu ögüdü üzerine geri döndü

Kadin ise, ayni gece vefat etti Sabah oldugunda kapisina su cümlenin yazildigini gördüler:

Filanin cenazesine hazir olun; zira o cennet ehlidir Insanlar süpheye kapilip üç gün cenazesini kaldirmaktan çekindiler

Allah-u Teala zamanin Peygamberi Hz Musa'ya vahiy indirerek, Filan kadinin cenazesine hazir ol ve ona namaz kildir

Insanlara da ona namaz kildirmalarini söyle Zira ben,

filan kulumu günahtan korudugu için onu bagisladim ve cenneti ona farz kildim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com