![]() |
Beni İsrail İçerisinde Bir Adam Vardi. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni İsrail İçerisinde Bir Adam Vardi.Imam Cafer-i Sadik (a ![]() Beni Israil içerisinde bir adam vardi ki asla dünyaya kendini bulastirmamisti ![]() Bir gün Seytan kendi avenesini yanina çagirarak söyle dedi: Içinizden kim bu adami aldatabilir? Birisi Sen bu isi bana birak ![]() ![]() ![]() ![]() Seytan Hayir sen bu isi beceremezsin ![]() ![]() ![]() Bir digeri Ben onu sarap ve ayyaslik yoluyla kandirabilirim ![]() ![]() ![]() Zira o bu tür seylere meyleden birisi degildir ![]() ![]() deyince, Seytan Iste sen bu isi becerebilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() Abid olan sahis uyudugu zamanlarda dahi o uyumuyor ve zahirde ibadete devam ediyordu ![]() O adam ibadetten yorulup istirahat ettiginde dahi, o seytan askeri yine ibadete devam ediyordu ![]() Bunu gören abid kendisini onun yaninda oldukça degersiz görmeye basladi ve bilahare yanina gidip ona sordu: Ey Allah'in kulu, ne yaptin ki ibadet etmege böylesine güç kazandin? Seytan askeri cevabini vermedi tekrar sordu yine cevabini vermedi ![]() Üçüncü defa yine sorunca, su cevabi verdi: Ey Allah'in kulu ben bir günah yaptim; sonra ondan tevbe ettim ![]() Simdi ne zaman o günahi hatirliyorsam, ibadet yapmaya daha çok güç kazaniyorum ![]() söyle de ben de yapayim ve namazima ibadete daha bir güç kazanayim ![]() filan meshur fahiseyi sor ve ona giderek iki dirhem ver ve onunla zinada bulun ![]() ![]() Ben dirhemin ne oldugunu bile bilmiyorum ![]() ![]() Kadinin evini halka sordu ![]() ![]() Eve gidince iki dirhemi verip istegini iletti ![]() ![]() Su ana kadar senin durumunda olan biri benim yanima gelmemisti ![]() ![]() O da bu isten hedefini kendisine anlatti ![]() ![]() Herhalde sana bu telkinde bulunan seytanmis ![]() ![]() Simdi yerine dönersen onu yerinde bulamazsin ![]() ![]() Kadin ise, ayni gece vefat etti ![]() Filanin cenazesine hazir olun; zira o cennet ehlidir ![]() ![]() Allah-u Teala zamanin Peygamberi Hz ![]() ![]() Insanlara da ona namaz kildirmalarini söyle ![]() filan kulumu günahtan korudugu için onu bagisladim ve cenneti ona farz kildim ![]() |
![]() |
![]() |
|