![]() |
Öfke, Aklı Örter |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öfke, Aklı ÖrterÖfke, aklı örter Abdülaziz Dehlevi hazretleri rahime-hullahü teâlâ bir gün sevdiklerine; - Öfke, aklı örter, buyurur ![]() Ve bir menkıbe anlatır ![]() Hadise şöyle: Hükümdar Me'mun, akşam eve gelir ![]() Emreder hizmetçiye: - Bana yemek getir! Hizmetçi: - Baş üstüne efendim! der ![]() Ve emri ifa eder ![]() Daha doğrusu edemez ![]() İnsanlık işte ![]() Çorbayı getirirken ayağı kayar ![]() Devirir sıcak çorbayı ![]() Hem de Sultanın üzerine ![]() Hükümdar fena hiddetlenir ![]() Hizmetçiye bağırır, çağırır ![]() Hatta dövmek için fırlar ayağa ![]() Ama dövemez ![]() Çünkü hizmetçi buna meydan vermez ![]() Şöyle ki; O, hiddetle ayağa kalkınca; - Bir dakika sultanım! der ![]() ![]() ![]() Hükümdar duraklar: İndirir elini ![]() Hizmetçi arzeder: - Bakın efendim, Hak teâlâ; "Takva sahibi kullar, öfkelenmezler" buyuruyor ![]() Sultan biraz teskin olur ![]() - Peki! Ben de öfkelenmiyorum, der ![]() Geçer, oturur hemen ![]() Vazgeçer dövmekten ![]() Hizmetçi devam eder: - Sultanım! Âyetin devamı var ![]() - Söyle nedir? - Allahü teâlâ; "Onlar, kusurları affederler" buyuruyor ![]() Hükümdar az daha yumuşar ![]() Öfkesini yener ve; - Peki öyleyse, ben de seni affettim, der ![]() Ancak hizmetçi çok akıllıdır ![]() Devam eder konuşmaya: - Sultanım! İş bitmedi ![]() - Daha ne var? - Hak teâlâ ayrıca; "Biz, ihsan edenleri çok severiz" buyuruyor ![]() Sultan başlar gülmeye ![]() Huzur dolmuştur içine ![]() Bir kese altın getirtir ![]() Verir hizmetçisine ![]() Gönül Sultanları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|