![]() |
“Sen Kimsin Yabancı?” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Sen Kimsin Yabancı?”“Sen kimsin yabancı?” Emir Sultan hazretleri “rahime-hullahü teâlâ” gençliğinde Mekke’ye geldi ![]() ![]() ![]() ![]() - Kimsin sen yabancı? - İsmim Emir Buhari ![]() ![]() - İyi ama bu odada kalamazsın ![]() - Neden? - Bu oda, seyyidlere ayrılmıştır! Kendisi de seyyid idi ![]() Ama söylemek istemedi ![]() - İzin verin kalayım lütfen ![]() - Hayır ![]() ![]() ![]() Mecbur kaldı söylemeye ![]() - İyi ama ben de seyyidim ![]() - Seyyid mi? Peki kim bilir senin seyyid olduğunu? - Buralarda beni kimse tanımaz ki ![]() - Peki nasıl isbat edeceksin bunu? - Resulullaha “aleyhissalatü vesselâm” selâm verelim ![]() ![]() Memur dudak büktü: - Garip bir iddia ![]() ![]() ![]() Ravdaya döndüler ![]() Önce memur selâm verdi: - Esselâmü aleyke yâ ceddî! Cevap gelmedi Ravdadan ![]() Sıra, Emir Sultan hazretlerine gelmişti: - Esselâmü aleyke yâ ceddî! O anda Efendimizin mübarek sesi işitildi ![]() - Aleyküm selâm yâ veledî! Bunu duyan memur; - Tamam, dedi ![]() ![]() Emir Sultan hazretleri, o gece hazret-i Ali’yi “radıyallahü anh” gördü rüyada ![]() Hazret-i Ali kendisine; - Ey oğlum! Ceddin Resulullahın dinini tebliğ için, Rum diyarına (Anadolu’ya) git, buyurdu ![]() Uyanıp; - Hayırdır inşallah! dedi ![]() Ve o sabah çıktı yola ![]() Bursa’ya geldi ![]() Ve yıllarca oranın halkını irşad eyledi ![]() |
![]() |
![]() |
|