![]() |
Bir Kıssa.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kıssa..Bir gün Behlül Dânâ elinde bir çubuk toprağa ileri geri sürtüyormuş( tabi anlatan hoca gösteriyodu, ben gösteremiyorum ) bir yandan da "Subhanellahi ve bihamdi" diyormuş ![]() ![]() "Behlül ne yapıyorsun böyle ? " diye sormuş, O da "Cennet'te köşk yapıyorum ![]() ![]() Yengesi " onu bana satar mısın?" demiş o da evet deyince yengesi Behlül'ün istediğini vermiş ve oradan gitmiş ![]() O gece abisi Harun Reşid rüyasında o köşkü görmüş, hayatında görmediği kadar muhteşemmiş, çok etkilenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abisi Harun Reşid hemen " dün yengene sattığın o köşkten bana da satar mısın?" diye sormuş, Behlül"satamam" demiş, abisi çok şaşırıp" neden ?" diye sorunca " çünkü o köşkün güzelliğini bilmeden aldı, sen nasıl olduğunu gördün" demiş ![]() şimdi bundan öğreneceğimiz 2 önemli şey şu: * "Subhanellahi ve bihamdi" yi her deyişimizde Cennet'te bir köşkümüz olur, * mükafatını bilimeyip, görmeyip yaptığımız ibadet, bilip görüp yaptığımızdan daha hayırlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Kıssa.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kıssa..edam005´isimli üyeden Alıntı Bir gün Behlül Dânâ elinde bir çubuk toprağa ileri geri sürtüyormuş( tabi anlatan hoca gösteriyodu, ben gösteremiyorum ) bir yandan da "Subhanellahi ve bihamdi" diyormuş ![]() ![]() "Behlül ne yapıyorsun böyle ? " diye sormuş, O da "Cennet'te köşk yapıyorum ![]() ![]() Yengesi " onu bana satar mısın?" demiş o da evet deyince yengesi Behlül'ün istediğini vermiş ve oradan gitmiş ![]() O gece abisi Harun Reşid rüyasında o köşkü görmüş, hayatında görmediği kadar muhteşemmiş, çok etkilenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abisi Harun Reşid hemen " dün yengene sattığın o köşkten bana da satar mısın?" diye sormuş, Behlül"satamam" demiş, abisi çok şaşırıp" neden ?" diye sorunca " çünkü o köşkün güzelliğini bilmeden aldı, sen nasıl olduğunu gördün" demiş ![]() şimdi bundan öğreneceğimiz 2 önemli şey şu: * "Subhanellahi ve bihamdi" yi her deyişimizde Cennet'te bir köşkümüz olur, * mükafatını bilimeyip, görmeyip yaptığımız ibadet, bilip görüp yaptığımızdan daha hayırlıdır ![]() Kardeşim güzel bir kısa rabbim bizlerede cennetinden bir köşk nasip eder inşaallah temennisiyle Allah'a (C ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|