Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulamadilar, söyleyecek, söz

Söyleyecek Söz Bulamadilar..

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Söyleyecek Söz Bulamadilar..

Her sene çeşitli şehirlerdeki insanlar, belli günlerde Kabe-i muazzamayı ziyaret etmek için Mekke'ye gelirlerdi Resul-i ekrem de gelenleri karşılayıp, her gruba İslâmiyet'i anlatır, Allahü teâlânın bir, kendisinin hak peygamber olduğunu ve kurtuluşun bunda bulunduğunu bildirirdi

Bir gün Velid bin Mugire, müşrikleri toplayarak bir teklifte bulundu:

- Ey Kureyş topluluğu! Yine Kabe'yi ziyaret etme mevsimi geldi Muhammed'in sesi, aleme yayılmıştır Arab kabileleri yanına gelip, tatlı sözlerine meyl ederler ve dinine girerler Buna bir tedbir düşünmek lazımdır Hepimiz anlaşalım, O'nun hakkında bir şey söyleyerek birbirimizi yalancı çıkarmış olmayalım

- Ey Abdişems'in babası! İçimizde en ileri görüşlü olan sensin Sen ne söyleyelim dersen, biz de onu söyleriz

- Hayır, siz söyleyin ben dinleyeyim

- Kahin diyelim

- Hayır! Yemin ederim ki, O kahin değildir Biz, çok kahin gördük Doğruyu da yalanı da hiç çekinmeden söylerler Muhammed'in okuduğu şeyler, kahinlerin uydurduğu şeylere hiç benzemiyor Sonra biz, şimdiye kadar Muhammed'den bir yalan da işitmedik Eğer böyle söylersek kimse inanmaz

Mecnundur, delidir diyelim

- Hayır! Yemin ederim ki O, bir mecnun ve deli de değildir Biz deli ve mecnunları biliriz, delilik alametlerinden de anlarız O'nun ne boğulması, ne çırpınıp titremesi, ne de evhamlanması vardır Böyle söylersek bizi tekzib edip yalanlarlar

- O zaman şairdir diyelim

Velid ona da itiraz etti:

- O şair de değildir! Biz, şiirin her çeşidini çok iyi biliriz O'nun okudukları şiire hiç benzemez

- O, sihirbazdır diyelim

- O sihirbaz da değildir Biz, sihirbazları ve yaptıkları sihirleri gördük, onları da biliriz O'nun sözlerinde sihirden eser yoktur Muhammed'in kelamı bütün aleme galiptir Bilinmeyen kimse de değildir Halkı O'ndan ayırıp konuşmalarına mani olamayız Sonra fesahat ve belagatta, güzel ve manalı konuşmakta akranlarından üstündür Velhasıl O'nun hakkında her ne söylesek, halk bizim sözümüzün yalan olduğunu anlar

Kureyşliler, diyecek bir şey bulamayınca;

- İçimizde en yaşlı ve tecrübeli sensin, sen ne dersen biz ona razıyız, dediler

Bunun üzerine Velid bin Mugire bir müddet düşündükten sonra;

-Yine biz O'na sihirbaz diyelim, dedi

Kureyşliler hemen dağılıp, Mekke'de başlarına topladıkları insanlara; "Muhammed sihirbazdır!" dediler ve halk arasına yaydılar

Fakat, müşriklerin bu hareketleri sebebiyle, silah geri tepti, İslâmiyet'i bütün Arab ülkeleri işitmiş oldu ve zihinlerde putlara karşı büyük bir soru belirdi

Allahü teâlâ, Velid bin Mugire kafirine acı azaplar tattıracağı hakkında ayet-i kerimeler indirdi Müddessir suresinin 11 ayet-i kerimesinden itibaren mealen;

"Ey Resulüm! O şahsın işini bana havale et! Ona pek çok mal verdim Yanına da hazır oğullar verdim Ömrünü ve makamını yaydım Sonra verdiğimizi daha da artırmamızı arzu ediyor Hayır! Çünkü o, bizim ayetlerimize inat etti, inkarda bulundu O münkiri saud

(Cehennem'de bir dağ) azabına düçar edeceğim"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com