![]() |
Söyleyecek Söz Bulamadilar.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Söyleyecek Söz Bulamadilar..Her sene çeşitli şehirlerdeki insanlar, belli günlerde Kabe-i muazzamayı ziyaret etmek için Mekke'ye gelirlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Velid bin Mugire, müşrikleri toplayarak bir teklifte bulundu: - Ey Kureyş topluluğu! Yine Kabe'yi ziyaret etme mevsimi geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Abdişems'in babası! İçimizde en ileri görüşlü olan sensin ![]() ![]() - Hayır, siz söyleyin ben dinleyeyim ![]() - Kahin diyelim ![]() - Hayır! Yemin ederim ki, O kahin değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mecnundur, delidir diyelim ![]() - Hayır! Yemin ederim ki O, bir mecnun ve deli de değildir ![]() ![]() ![]() ![]() - O zaman şairdir diyelim ![]() ![]() ![]() Velid ona da itiraz etti: - O şair de değildir! Biz, şiirin her çeşidini çok iyi biliriz ![]() ![]() - O, sihirbazdır diyelim ![]() - O sihirbaz da değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kureyşliler, diyecek bir şey bulamayınca; - İçimizde en yaşlı ve tecrübeli sensin, sen ne dersen biz ona razıyız, dediler ![]() Bunun üzerine Velid bin Mugire bir müddet düşündükten sonra; -Yine biz O'na sihirbaz diyelim, dedi ![]() Kureyşliler hemen dağılıp, Mekke'de başlarına topladıkları insanlara; "Muhammed sihirbazdır! ![]() ![]() ![]() Fakat, müşriklerin bu hareketleri sebebiyle, silah geri tepti, İslâmiyet'i bütün Arab ülkeleri işitmiş oldu ve zihinlerde putlara karşı büyük bir soru belirdi ![]() Allahü teâlâ, Velid bin Mugire kafirine acı azaplar tattıracağı hakkında ayet-i kerimeler indirdi ![]() ![]() "Ey Resulüm! O şahsın işini bana havale et! Ona pek çok mal verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Cehennem'de bir dağ) azabına düçar edeceğim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|