|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dirilirler, nâs, uykudadiröldükleri, vakit |
![]() |
Nas Uykudadir...Öldükleri Vakit Dirilirler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nas Uykudadir...Öldükleri Vakit Dirilirler...İki rüya arasındaki fark -------------------------------------------------------------------------------- Zamanın birinde iki kardeş varmış ![]() Büyük olanı koskocaman bir çiftliğin sahibi ve köyün ağsıymış ![]() O kadar zenginmiş ki zenginliği başka memleketlerde dahi dillerde dolaşırmış ![]() Kardeş ise abisinin çiftliğinde karın tokluğuna kar kış, sıcak soğuk demeden çalışırmış ![]() Ortalığın sıcaktan cayır cayır yandığı bir yaz günü küçük kardeş yorgunluktan bitap düşmüş ve bir ağacın gölgesinde uyuya kalmış ![]() Çok geçmemiş ki abisi kardeşini, ayağındaki koca ayakkabılarıyla sert biçimde dürterek “Kalk iş zamanı uyunur mu? Çalışmayana bedava ekmek yok ![]() ![]() Kardeşi ise ne olduğunu anlamadan şaşkın gözlerle önünde duran abisinin o heybetli cüssesiyle karşılaşmış ve “Abi neden uyandırdın beni? Çok güzel bir rüya görüyordum ![]() Rüyamda büyük bir çiftliğim, yüzlerce atlarım, sayısız hayvanlarım, ucu bucağı gözükmeyen tarlalarım, benim için çalışan yüzlerce işçim, aletlerim ve daha sayamayacağım bir sürü mala sahiptim ![]() O kadar güzel bir rüyaydı ki, keşke uyandırmasaydın da biraz daha tadını çıkartsaydım ![]() ![]() Abisi ise alaylı bir ifade ile “Sen” demiş, “Bu saydıklarını ancak rüyanda görürsün ![]() Oysa bak ben bütün bu saydıklarına sahibim, bunların içinde yüzüyorum…” diye cevap vermiş ![]() Kardeşi ise bilgece bir ifade ile abisine bakmış ve söylediği sözlere pişman edercesine şu sözler dökülmüş kurumuş dudaklarından: “Abi biliyor musun aslında ikimiz de rüya görüyoruz? Tek fark, benim rüyam gözlerimi açınca bitiyor, senin rüyan ise gözlerini kapatınca bitecek…” __________________ |
![]() |
![]() |
|