![]() |
Duanin Gücü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duanin GücüFatma Kamil isimli çok fakir giyimli bir kadın yüzünde bir hüzünle bir manava girer ![]() > Dükkan sahibine mahcup bir şekilde yaklaşır ![]() > -Kocam çok hasta ![]() ![]() ![]() > Nekbet Abus isimli manav ona ters bir şekilde bakarak: > - Derhal dükkanımı terket! ![]() ![]() ![]() > Kadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek, > -Lütfen beyefendi ![]() ![]() > Nekbet kendisine bir kredi açamıyacağını çünkü onun eski bir müşterisi olmadığını, kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler ![]() > O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir ![]() > İçeri girerek manava yaklaşır ve > -Ben o kadının almak istediklerine kefilim ![]() ![]() > Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner; > -Bir alış veriş listen varmıydı,diye sorar ![]() > Fatma; > - 'Evet efendim ' der ![]() > -' Tamam ' der manav ![]() > -Şimdi onu terazinin şu kefesine koy ![]() ![]() > Fatma bir an duraksar, sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir ![]() > Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştür ![]() > Manav müşteriye dönerek , kısık bir sesle, > '- İnanamıyorum ![]() ![]() ![]() > Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile, > Diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır ![]() > Terazinin kefesi artık üzerindekileri almayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir ![]() > Şaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çiziktirilmis kağıdı eline alır ve okur ![]() > Bir de bakar ki orda bir alış veriş listesi yoktur ![]() > Sadece bir dua yazılıdır ![]() > -'Allah'ım neye ihtiyacım olduğunu sen bilirsin, Kendimi senin ellerine teslim ediyorum ![]() > Manav taş gibi bir sessizliğe bürünmüştür ![]() > Fatma Kamil kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılır ![]() > Müşteri, Nekbet Abus adlı manavın eline bir yüz ytl tutuştururken; > -Her kurusuna değdi, der ![]() > Daha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür ![]() > Bu nedenle duanın ne kadar ağır çektiğini sadece ALLAH c ![]() ![]() > Dua bizim için hiçbir maliyeti olmayan bedava bir hediyedir ![]() > Gücünü hiçbir şekilde bilemezsiniz ![]() > Sevgilerle ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|