![]() |
Sevmek Böyle Olur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmek Böyle OlurEbül Hüseyin Nuri hazretleri rahime-hullahü teâlâ Bağdat'ta yaşıyordu ![]() ![]() Hallerini öğrenip, bin canla âşık oldu ![]() Ve koştu babasına: - Ben Bağdat'a gideceğim babacığım ![]() - Bu da nereden çıktı oğlum? - Orada bir evliya zat varmış ![]() ![]() - Hayır gidemezsin! - Ne olur babacığım ![]() - Hayır dedim ![]() Adam, İsfehan'ın en zenginiydi ![]() ![]() - Gitmezsen, sana bir köşk alırım ![]() - İstemem ![]() - İçini eşya ile donatırım ![]() - Mühim değil ![]() - Hizmetçilerin olsun ![]() - Hiçbiri gözümde yok ![]() Adam çaresizdi ![]() - Pekâlâ, nereye istersen git! dedi ![]() Genç, sevinçle çıktı yola ![]() İçindeki aşk ile dere tepe koşuyordu ![]() O esnada Ebül Hüseyin Nuri hazretleri, dergahtaki talebelerine; - İsfehan'dan bize bir gelen var, buyurdu ![]() - Kim geliyor efendim? dediler ![]() - Genç bir âşık ![]() ![]() ![]() Kalktılar, süpürdüler yolları ![]() Az sonra genç geldi ![]() Âşık, maşukuna kavuşmuştu ![]() Sordu büyük zat: - Nereden geliyorsun oğlum? - İsfehan'dan efendim ![]() - Ne zamandır yollardasın? - Üç gün, üç gecedir ![]() - Peki, baban, gelmemen için sana köşk alsaydı, yine gelir miydin? Çocuk şaşırdı: - Teklif etti efendim, ama ben istemedim ![]() - İçini eşya ile donatsaydı? - Söz verdi, kabul etmedim efendim ![]() - Hizmetçilerin olsun, deseydi? - Ona da aldırmadım efendim, dedi ![]() Ve başladı ağlamaya ![]() Ellerine sarılıp; - Köşkü de, eşyası da, hizmetçisi de onun olsun efendim ![]() ![]() ![]() HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|