Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köşke, oturmak, vesikasız

Vesikasız Köşke Oturmak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vesikasız Köşke Oturmak

Bir gün kadıncağızın biri Belh padişahına gelir, (Ben seyyideyim, çoluk çocuğum var, bize kalacak bir ev ver) der Padişah, (Vesikan var mı?) diye sorunca, kadıncağız kızıp bir Mecusi�ye gider Ona da aynı şeyleri söyler Mecusi hay hay der (Hz Muhammed�in torunları gelir de boş çevrilir mi hiç, al sana ev, al sana hizmetçi) der

Belh padişahı o akşam rüyasında Peygamber efendimizi görür, köşkler görür Resulullaha (sallallahü aleyhi vesellem) gider (Ya Resulallah, bu köşkler kimin?) der O da, (Müslümanların) buyurur Belh padişahı, (Ben de Müslümanım) deyince, Resulullah efendimiz (Vesikan nerede?) buyurur

Bu rüya üzerine Belh padişahı uyanır Belh şehrinde o seyyide hanımı arar ve Mecusi�nin evinde bulur Belh padişahı Mecusi�ye (Ben ona ev vereceğim) der Mecusi, (Geçti artık) der Ben bu seyyide hanım gelince müslüman oldum O gece rüyamda Resulullahı gördüm Cennette Müslümanların köşkleri vardı Peygamberimiz, (Bu köşkler müslümanların, sana vesika sormak yok, geç şu köşke otur) dedi Seni de gördüm ne olmuşsa, saçını başını yoluyor, vesika vesika diye kıvranıp duruyordun Sabah rüyamı anlattığım hanımım ve çocuklarım da hepsi müslüman oldular

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com