![]() |
Zalimin Hasmı Bizzat Allahdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zalimin Hasmı Bizzat AllahdirErzurum’un büyük velîsi İbrahim Hakkı (ks) hazretlerini çocukken İsmail Fakirullah (ks) Hazretlerine teslim ederler ![]() -Çekil bakayım önümden be çocuk! diye İbrahim Hakkı hazretlerini azarlayarak atını çeşmeye sürer ![]() ![]() ![]() -Çeşmeden su Alırken atını koşturarak gelen biri, atını üzerime sürdü ![]() ![]() -Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi? -Hayır, der, hiçbir şey söylemedim ![]() -Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle, der ![]() İbrahim Hakkı hazretleri gider, çeşmenin başında atını Timar etmeye başlayan adamın yanına varıp bekler ![]() -Benim testimi niye kırdın zalim adam?! diyemez ![]() Dönüp geldiğinde Hocası Fakirullah hazretleri sorar: -Ona bir şeyler söyleyebildin mi? -Söyleyemedim efendim; niyetlendim, lakin bir türlü dilimi çevirip de ağır bir söz sarf edemedim! Hocası bağırır: -Sana diyorum, çabuk git ve o adama bir şeyler söyle, mukabele et! Yoksa sonu felaket! ![]() ![]() İbrahim Hakkı hazretleri bu defa kararlı olarak koşup çeşmenin başına gelir ![]() ![]() -Vah vah! Bir testiye bir adam! Buna üzüldüm doğrusu! der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|