![]() |
Ağlatan, Kahkaha... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağlatan, Kahkaha...Bediüzzaman Hazretleri anlatiyor ; " Bir zamanlar Eskisehir hapishanesinin penceresinde oturmustum ![]() Karsidaki lisenin genc kizlari, okulun avlusunda gülerek raks ediyorlardi ![]() Onlari, o yabanci cennetlerinde cehennem hurileri hükmünde gördüm ![]() Birden elli sene sonraki halleri bana göründü ![]() Yani gecmisi gösteren sinemalar gibi, manevi ve hayali bir sinemada onlarin gelecekteki hayallerini seyrettim ![]() Onlarin sevincleri eleme, gülmeleri aglamaya dönmüstü ![]() O gülen altmis kizdan ellisi toprak olmus, kabirde azap cekiyordu ![]() On taneside yetmis yasina gelmis, cirkinlesmisti ![]() Fakat, en yakinlari dahil herkez hayatlarini sefil bir sekilde yasamis olduklari icin onlara adeta tiksinerek, nefretle bakiyorlardi ![]() Belki de onlarda kendi hallerini görüyolardi ![]() Kim bilir, nice insana elli, atmis sene sonraki hali gosterilse, yarinki haline oturup simdiden aglayacak, belkide bir gecede ihtiyarlayip sakaklari agaracaktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|