![]() |
Bir Annenin Seçimleri... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Annenin Seçimleri...Bir annenin yaşamında zor kararlar Hayatımda ilk kez Müslümanlarla tanıştığımda, rekreasyon alanında eğitim görüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dersleri kaçırdığım için endişe etmiyordum ![]() ![]() ![]() Belki anlamakta zorlanacaksınız ama, üniversiteye devam etmeme, mükemmel bir başarı düzeyi yakalamama, birçok samimî arkadaş edinmeme rağmen, son derece utangaç biri idim ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse, hikâyeme döneyim ![]() Oklahoma’daki işimi bitirip okula döndüğümde kesin kaydımı yaptırırken, bir sürpriz beni bekliyordu ![]() Gerçek hayatta, insanların önünde piyes oynamamız gereken bir derse kaydolmuştum ![]() ![]() Ertesi hafta ilk derse girdiğimde, beni yeni bir sürpriz bekliyordu ![]() ![]() ![]() Pis barbarlarla dolu bu odada oturmaktan başka çarem yoktu! Oysa, bu insanlardan bazı korkunç hastalıklar kapabilirdiniz ![]() ![]() Eşime sınıftaki Araplardan, ama o dersten vazgeçmemin de mümkün olmadığından söz ettiğimde, her zamanki sakin haliyle karşılık verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç gün, bir hal çaresi göstermesi için Tanrıya dua ettim ![]() ![]() Sınıfta, onlara, eğer İsa Mesih’i ‘kurtarıcı’ları olarak kabul etmezlerse nasıl sonsuza dek cehennemde yanacaklarını izaha tevessül ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu öğrencilerden biri, bana bir İngilizce Kur’ân meali ve İslâm’la ilgili başka bir kitap getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı dönemde, eşimle aramda bazı problemler çıkmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün kapım çalındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın adı Abdulaziz eş-Şeyh idi ve zamanı da vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bana yalnızca tek bir İlah’ın varlığına inanıp inanmadığımı sordu ![]() “Evet, inanıyorum” dedim ![]() Sonra da, Hz ![]() ![]() Buna da “evet” dedim ![]() Bunun üzerine, “Sen zaten Müslümansın” dedi ![]() Ben ise Hıristiyan olduğumu, sadece İslâm’ı anlamaya çalıştığımı savundum ![]() ![]() Konuşmaya devam ettik ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı günün ikindi vaktinde, yani 21 Mayıs 1977 günü, kelime-i şahadet getirdim ![]() Bununla birlikte, hâlâ daha kabullenemediğim bazı şeyler vardı ![]() Bu yüzden, şöyle bir itirazda bulundum: “Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in de O’nun elçisi olduğuna şahadet ediyorum, ne var ki başımı hiç örtmeyeceğim ve eğer eşim ikinci bir hanımla evlenecek olursa ona gününü göstereceğim ![]() Ben böyle deyince, odadaki diğer adamlardan homurtular duydum ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten, kelime-i şahadet, manevî marifet ve Allah’a yakınlık merdiveninde sağlam bir temeldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdulaziz, Allah’ın bizden ilim ve marifet aramamızı istediğini, soru sormanın da bunu başarmanın yollarından biri olduğunu söylüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar boyu, başka birçok öğretmenim oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamanla dört kadınla evlilik iznini de savunur hale gelmiştim ![]() ![]() İlk kez İslâm’ı araştırmaya başladığımda, şahsî hayatımda ihtiyaç duyduğum ve istediğim şeyleri bulacağımı beklemiyordum ![]() ![]() ![]() “Biz kalbini açıp ferahlatmadık mı? Ve üzerinden yükü kaldırmadık mı? O belini büken yükü? Şerefini ve itibarını yükseltmedik mi? Elbette her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır; Şüphesiz, her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır!” (bkz ![]() İslâm’ı yeni kabul ettiğimde, onun hayatımı bu kadar çok etkileyeceğini düşünmemiştim ![]() ![]() Aile hayatım: Eşim ve ben birbirimizi derinden sevdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşim, İslâm’ı seçtiğimin farkına vardıktan sonra, bu meselelerin düzelmesine yardımcı olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boşanma esnasında, bana bir tercihte bulunabileceğimin söylendiği bir an vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahkeme salonundan, bebeklerim yanımda olmaksızın hayatımın çok zor geçeceğinin farkında olarak ayrıldım ![]() ![]() Âyete’l-Kürsî’de teselli buldum: “Allah o Allah’tır ki, O’ndan başka ilah yoktur, Hayydır, Kayyûmdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşadığım bu olay, Allah’ın bütün isim ve sıfatlarını tanımaya ve her birinin güzelliklerini keşfetmeye başlamama da zemin hazırladı ![]() metin fazla geldi uyarısı ile hikayeyi bölerek devamını aşağıya naklediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Annenin Seçimleri... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Annenin Seçimleri...![]() ![]() ![]() Baş etmek zorunda kaldığım yegâne problem, çocuklarımın himayesi ve boşanma değildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birdenbire kendimi kocası ve ailesi tarafından terkedilmiş biri olarak buldum ![]() Arkadaşlar: Neredeyse bütün arkadaşlarım, İslâm’ı seçtiğim bu ilk yılda benden uzaklaştılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş: Kaybetme sırası işime gelmişti ![]() ![]() ![]() Bütün bunların karşısında, ilk ışığım büyükannem olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgim artıp sorulara daha iyi cevaplar verir hale geldikçe birçok şey değişti ![]() ![]() İslâm’ı seçtiğimi herkese duyurmamdan birkaç yıl sonra annem beni aradı ve ‘İslâm denen bu şey’in ne olduğunu bilmediğini, ama İslâm’da karar kılacağımı umduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevabı şu oldu: “Bu kadarını ahmak biri de bilir ![]() Ona aynı bilgileri tekrar söyledim ![]() Şöyle dedi: “Pekâla, güzel, ama meseleyi henüz babana açma ![]() Annem, babamla da, birkaç hafta önce aynı minvalde bir konuşma yapmış olduğumu bilmiyordu ![]() Daha sonra, ruh sağlığı uzmanı olan kızkardeşim, benim tanıdığı en özgür kişi olduğumu söyledi ![]() ![]() Size ailemden her bir kişinin İslâm’ı nasıl kabul ettiğini söylemeye çalışmak yerine, yıldan yıla aile fertlerimden daha çok kimsenin İslâm’la buluşmaya devam ettiğini söylemekle yetineyim ![]() Eski kocamın da kelime-i şahadet getirdiğini öğrendiğimde, özellikle mutlu olmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de, ben bu hayat öykümü yazıyorken, en büyük oğlumWhitneybeni telefonla aradı ve Müslüman olmak istediğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın yalnızca Yaratıcım değil, en değerli Dostum olduğunu da biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Şurası gerçek ki, Allah beni sınadı ve ümit ettiğimin çok ötesindeki şeylerle mükafatlandırdı ![]() Birkaç yıl önce, doktorlar ölümcül bir kansere yakalanmış olduğumu söylediler ![]() Tedavinin mümkün olmadığını, hastalığın çok ilerlemiş olduğunu izah ederek, ölüme hazır olmam gerektiğini belirttiler ![]() ![]() ![]() Buna rağmen çökmemiştim ![]() ![]() ![]() Kanser olduğumu öğrendiğimde, daha yirmi küsur yaşındayken kanserden ölen bir iman kardeşimi, Kerim el-Misâvî’yi hatırladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın hastalıkla birlikte bana yolladığı nimetlerin farkına varmam geç olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatımın nasıl değiştiğini hakkıyla izah etmem mümkün değil ![]() ![]() Amine Es-Silmi ![]() |
![]() |
![]() |
|