![]() |
Allah Kabul Etsin Bey Amca... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Kabul Etsin Bey Amca...Adam, bineceği otobüsün kalkmasina bir saatten fazla süre olduğu için, terminalin yarı aydınlık koridorlarını arşınlıyordu ![]() Ellerini yikamak üzere biraz ilerideki mescide yanastığında, iş tulumları giymiş bir genç ona doğru gelerek: — Herhalde namaz kılacaksınız, dedi ![]() ![]() Adam, elindeki sigaranin kulunu delikanlinin ayaklari dibine silkelerken: — Sen herhalde görevlisin, diye diklendi ![]() Delikanlı, köşedeki süpürgeye işaret ederek: — Temizlikçiyim efendim, diye kekeledi ![]() ![]() Adam, onu alaycı gözlerle süzerken: — Ben, namazı senin gibi çulsuzlara bıraktım, diye sırıttı ![]() Temizlikçi genç, adamın hakaretine aldırmayacak kadar olgundu ![]() ![]() Vereceği cevabı bir süre düşündükten sonra, susmayı tercih ederek işine döndü ![]() Adam, magrur adımlarla oradan uzaklaşırken, başının dondugünü hissetti ![]() ![]() Biraz önce yedigi iki porsiyon kebap, herhalde tansiyonunu yukseltmis ve kendisini hâlsiz bırakmıstı ![]() Birkac adım daha attıgında âniden fenalaşarak dizleri üzerine cöktü ![]() Allah’tan ki kolundaki palto ondan once yere serilmiş ve yeni aldiği takim elbisenin kirlenmesini engellemişti ![]() Adam, çömelmiş vaziyette olmasına rağmen fırıldak gibi dönen başını yere dayayarak bir müddet dinlendi ve tekrar doğrulduğunda, ayni rahatsızlığı duyarak hareketini tekrarladı ![]() Fakat, baskalari tarafından görülmüş olmaktan endişe ediyordu ![]() ![]() Delikanli, adamı saygılı bir ifadeyle selâmlarken: — Allah kabul etsin bey amca, dedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|